Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
В БКС обсъждат 2 проекта за маршрута за Обиколката на България
Автор: Екип Burgas24.bg 10:06 / 08.04.2009Коментари (0)991
© Burgas24.bg
Миналата година Обиколката на България стартира от Троян
Два работни проекта за маршрута на тазгодишното 59-то издание на Международната колоездачна обиколка на България обсъжда в момента ръководството на Българския колоездачен съюз. Вариантите за трасето са сведени вече само до два - единият е със старт във Варна, а другият - от Народното събрание в София. Това съобщи генералният секретар на БКС Цвятко Чолаков.

В момента организаторите на най-голямата велопроява у нас за последно уточняват откъде да преминава колоната. Както е известно маршрутът на пробега през този сезон със сигурност ще има промени затова в БКС работят по два проекта за Обиколката. Според първия стартът на състезанието ще бъде от София. В първия етап бегачите ще минат през Гълъбец, Тръбата, Саранци, Кърнаре и ще финишират в Троян. От Троян, на другия ден, колоната се връща в обратно в Кърнаре и от там отива в Казанлък и Шипка, за да финишира в Габрово. ІІІ етап тръгва от Габрово към Велико Търново и Арбанаси и финишира в Разград. 4-ият етап е Разград- Варна, петият - Варна-Бургас. Шестият етап започва от Айтос, върти през язовир Жребчево и Казанлък, следва изкачване на връх Бузлуджа, където е финалът. Награждаване обаче е отново в Казанлък. 7-ият е от Казанлък до Стара Загора, през Хасково с финал Пловдив. Последният заключителен етап тръгва от града под тепетата към Харманли-Хасково-Кърджали-Смолян, Пампорово и финишира с изкачване на Мечи чал. Атракцията от този маршрут е голяма, затова привлича много състезателите.

Вторият проект за Обиколката обаче също е много интересен и разнообразен. Той е със старт в морската ни столица Варна с пролог, а колоната финишира І етап в Бургас. На другия ден бегачите тръгват от Бургас през Ямбол, Сливен, Карандила и финишират отново в Сливен. В ІІІ етап колоната ще върти педали от Сливен към Казанлък и Шипка и финишира в Узана, Габрово. 4-ият етап предвижда старт в Габрово през Шипка, Калофер, Карлово с финал Пловдив пред парк-хотел Санкт Петербург. Пак от там колоездачите стартират на другия ден от надпреварата, с етап съставен от 2 полуетапа. А-етапът е от Пловдив до Пазарджик - 36 километра, с отборен часовник. Б-етапът пък тръгва пак от Пазарджик и се връща обратно в Пловдив. От там колоната започва изкачване на Пампорово и връх Мечи чал /130 километра/. Следва извозване до Ардино, откъдето ще тръгне 6-ият етап до Свиленград. Следващият е от Свиленград до Стара Загора, а заключителният 8-ти етап е от Стара Загора към Казанлък и финишира с изкачване на връх Бузлуджа. Награждаването е вечерта в Казанлък.

Окончателното решение ще се вземе до месец и ще бъде съобразено с готовността на кметовете на градовете- домакини на етапите да поемат организационно етапите и да обезпечат отчасти престоя на колоната на тяхна територия, обясни Цвятко Чолаков. Стартът на тазгодишната Обиколка на България е на 6 септември, а финалът й - на 13-ти септември.

Още по темата: общо новини по темата: 9
13.09.2009
13.09.2009
11.09.2009
10.09.2009
10.09.2009
09.09.2009
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: