Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Бургас домакин на мачове от Световно или Европейско по футбол?
Автор: Екип Burgas24.bg 12:37 / 16.02.2019Коментари (0)3515
"В момента България подготвя кандидатурата си заедно със Сърбия, Гърция и Румъния за евентуално домакинство на Световно и Европейско първенство по футбол. Бургас е един от градовете, които имаме предвид, тъй като има отлична инфраструктура – има летище, добра пътна и транспортна инфраструктура, голяма хотелска база. Процесът все още е в самото начало, но трябва да сме наясно какви са възможностите пред нас, защото ако искаме да участваме в тази кандидатура, трябва да предложим и изградим 4 нови стадиона с капацитет 40 000 души.“ Това каза министър Красен Кралев по време на работната си визита в морския град, на която присъстваше и главният архитект на Общината Веселина Илиева.

"Първият терен, който смятаме, че е подходящ, е бивше военно поделение, което се намира на входа на Бургас, другият е стадион "Черноморец“ в квартал "Акациите“, който може да бъде изцяло престроен“, посочи Димитър Николов.

Министър Кралев определи сътрудничеството с кмета на Бургас като отлично и изрази увереност тази година да бъде приключен най-големият проект, който министерството има в Община Бургас - многофункционалната спортна зала "Арена Бургас“.

“Това ще бъде още едно бижу за града. Смятам, че кметовете, които работят, обичат спорта и отделят от ресурсите на общината, сме длъжни да ги подкрепяме с държавни проекти“, добави той. По време на работното си посещение Красен Кралев, заедно с кмета на Бургас, посетиха и закрития плувен басейн с олимпийски размери "Парк Арена ОЗК", където се провежда вторият квалификационен кръг от първенството по водна топка – мъже.

Спортният министър и Димитър Николов изгледаха срещата между Черноморец-Бургас – Аква Спорт-Варна, която завърши с резултат 12:14, в полза на варненци. След нея Красен Кралев даде старт на двубоя между варненските отбори Комодор-Варна и Черно море.
Още по темата: общо новини по темата: 343
19.09.2022
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: