Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Тежък жребий за Кузманов на София Оупън
Автор: Екип Burgas24.bg 18:10 / 02.02.2019Коментари (1)2199
© БФТ
Жребият за четвъртото издание на тенис турнира Sofia Open беше изтеглен в залата за пресконференции в "Арена Армеец". Водач в схемата е руснакът Карен Хачанов, който ще дебютира в турнира с двубой срещу победителя от средата Денис Истомин – Матео Беретини. Освен Хачанов, директно от втория кръг ще започнат още трима тенисисти – Стефанос Циципас, Роберто Баутиста Агут и Данийл Медведев. 

Двамата българи в основната схема – Адриан Андреев и Димитър Кузманов, ще премерят сили съответно с Матю Ебдън и Робин Хаасе. Едно от големите дербита на старта е дуелът между Гаел Монфис и Виктор Троицки. Сърбинът, финалист в турнира от 2016-а година, получи последната "уайлд кард" за основната схема.

"Нормален и приемлив жребий. Играхме заедно тук преди 2 години. В момента знам, че той е с националния отбор и играе за Купа "Дейвис", което означава, че ще има по-малко време да свикне с условията тук", каза пловдивчанинът Димитър Кузманов по повод своя жребия. Той добави, че се надява тази година да постигне първата си победа на единично в надпреварата.

В церемонията се включи и Стан Вавринка, който за втора поредна година ще участва в София. В първия кръг швейцарецът ще има за съперник миналогодишния финалист Мариус Копил.

"Сега се чувствам много по-добре. Започнах годината в Доха и Австралия, където записах няколко победи. Очаквам тежък двубой срещу Мариус, той игра финал тук и явно условията му пасват. Има страхотен сервис, често излиза на мрежата, със сигурност ще бъде интересно", коментира Вавринка, който попадна в четвъртината на водача Хачанов.

Циципас, който преди дни игра на полуфинал на Australian Open, ще дебютира в София с двубой срещу Ян-Ленард Щруф или тенисист от квалификациите. На четвъртфиналите пък е възможен дуел със седмия поставен Гаел Монфис.

В неделя започват квалификациите в турнира, а първите двубои от основната схема ще бъдат в понеделник.
Още по темата: общо новини по темата: 22
10.02.2019
06.02.2019
05.02.2019
29.01.2019
23.01.2019
21.01.2019
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: