Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проговори съсед на разстреляния от полицай племенник на Гала
Автор: Екип Burgas24.bg 09:43 / 21.12.2018Коментари (1)6226
©
Съсед на 23-годишния племенник на телевизионната водеща Гала - Георги Пенев, който бе застрелян от полицай при проверка на адрес в САЩ, разказа за инцидента, при който издъхна младият мъж. “Аз чух два изстрела. Имам голям прозорец и звучеше все едно изстрелите са зад мен. Чух този много специфичен звук и започнах да се придвижвам към изхода на къщата, тогава чух още два – изстрелите бяха по двойки, първо едните и след 10 секунди още два", казва студентът Райън, който по това време се готвил за училище, пише bg-voice.com. На убития са взети проби за наркотици и лекарства, но няма да бъдат готови скоро, казват източници от полицията.

Предполага се, че странното му поведение се е дължало на упойващи вещества. Прокуратурата в окръг Чатакуа, щата Ню Йорк, разследва смъртта на българина. Убитият е 23-годишният Георги Пенев, а инцидентът става на 10 декември, понеделник, в предградието на Бъфало Фредония. Според полицията, цитирана от радио WBFO, служителите й се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. “Либърти" в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Полицай и пожарникар се опитали да го измъкнат оттам. Младежът дълго отказвал да отвори вратата, но после излязъл и подгонил служителите на реда с нож в ръка. Самият той имал прорезни рани по гърдите и от тях течала кръв. На алеята пред къщата той приклещил полицая. Според официалната информация полицаят му извикал да спре, но след неподчинението му стрелял при самоотбрана и убил младежа.

“Заподозреният атакувал с оръжие един от полицаите, който помагал на пожарникарите вътре в къщата. Те успели да излязат на улицата, но нямали друг избор, освен да стрелят по заподозрения, в резултат на което той починал", казва шефът на полицията във Фредония Брад Майърс. На убития са взети проби за наркотици и лекарства, но няма да бъдат готови скоро, казват източници от полицията.

Предполага се, че странното му поведение се е дължало на упойващи вещества. Семейството научава за инцидента по телефона. Във Facebook сестра му Мария споделя: “Събудиха ме с телефонно позвъняване в 2 ч. през нощта. Един полицай ми каза, че брат ми Джордж е прострелян 4 пъти в областта на гръдния кош от служител на полицията в понеделник, 10.12., в 1:30 ч. следобед. Адвокатът на полицая каза, че полицаят няма да бъде подведен под отговорност, защото се чувствал застрашен… Е, такива са законите – брат ми е мъртъв, а отговорност няма кой да поеме."

Мария разказва още, че брат й имал огромно сърце. Приживе Джордж често казвал:“Тук съм за хубаво, не за дълго", с което оправдавал страстта си към крайностите и шумните забавления. Мария добавя още колко чудесен човек е бил Джордж: “Той имаше удивителната способност да се разбира с всекиго. Толкова обичаше братовчедка ни Мари (това е дъщерята на Гала – б.р.), че когато родителите ни му съобщили, че ще има сестра, той настоял да кръстят и мен Мари." Тя разказва спомени за брат си, след което обяснява, че събира пари за погребението и за разходите за адвокат.

Мария е отворила страница за дарения в платформата gofundme, която вече е
набрала над 10,000 долара. Във Facebook тя призовава всеки, който би искал да сподели някаква история или просто последни думи за Джордж, да я извести. Мария допълва, че поклонението на брат й ще се проведе в събота, 22 декември, от 10 часа в църквата Crossroads в East Aurora, NY.

В инстаграм профила си Мария публикува стара снимка с брат си, под която написа: “Не мога да повярвам, че си отиде. Съкрушена съм от факта, че не се бяхме виждали от юли и последното нещо, което ти ми написа, беше: “Обади ми се да се чуем скоро, защото ми липсваш." Така и не успях да ти се обадя. Не съм сигурна, че знаеше колко много те обичат всички в действителност. Никога не съм срещала човек с повече приятели от теб.

Изглеждаше така, сякаш цяло Бъфало те познава. Когато казвах името си с фамилията, всички ме питаха да не би да съм ти сестра. Ти ме научи да обичам безусловно. Научи ме, че животът не е справедлив понякога, което напоследък си припомням. Винаги ще искам да имах повече време с теб. Почивай в мир! Винаги ще те обичам!" Приятели на Джордж също споделят публикацията на сестра му от gofundme.com, за да помогнат за събирането на средства.

Негов близък на име Джейк Аплин публикува във фейсбук трогателни слова по адрес на убития племенник на Гала: “Нямам думи, сърцето ми е разбито, разбирайки, че това е истина и е реално. Джордж Пенев беше най-спокойният и весел човек, когото някога съм срещал. Винаги когато си бил около мен, си правил живота ми по-светъл и приятен. Ще ми липсваш вечно заспал на моя диван!".



Още по темата: общо новини по темата: 1302
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Те всичките са добри хора с големи сърца, докато не се надрусат и не подгонят я полицай, я пожарникар с нож. Служителят на реда си е свършил работата. Жалко, че тук нашите униформени нямат право да се разправят по този начин с криминалния контингент, нещата щяха да са сто пъти по-добре.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: