Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съпругата на президента до болка откровена - за гладните години, за Слави, за любовта и за мизерията
Автор: Екип Burgas24.bg 09:14 / 16.12.2018Коментари (0)5848
©
Деси Радева е един нормален човек, обикновена жена, майка и съпруга. Това обяви съпругата на президента в интервю за bTV. Тя разказа за житейския си път, как се е запознала с Румен Радев и не пропусна злободневните теми, в които е замесвана в последно време. "Аз съм една нормална жена с всичките си кусури. Родена съм в Бургас и дойдох в София 1989 година. Исках да кандидатствам журналистика, но нямаше как, защото тогава бяха такива времената, че трябваше да имаш две публикации в медиите, а аз нямах. Реших да обмисля какво точно искам и майка ми ми намери работа.

Лепях етикети на рибни консерви в Бургас. След два месеца работа вече знаех, че трябва да кандидатствам и да се махна от тази фабрика, при цялото ми уважение към всички, които работиха там. Научих много неща там. Циганите ме учиха да играя кючек, но казаха, че не ставам за нищо. Влязох в Лесотехническия университет, но след втората година разбрах, че и това не е моето призвание. Влязох в УНСС и завърших "Финанси и кредит". Работих сервитьорка, докато учих.

Със Слави Трифонов се запознах в студентски град. Доведе го моята съквартирантка. Това бяха много гладни години и тогава ядохме филии с мас и салам. Исках да емигрирам от България, но Слави беше човекът, който ме навиваше най-силно да не го правя. Не знам дали ми направи услуга", разкри Радева. Относно запознанството с настоящия си съпруг и президент на страната тя разкри:

"С Румен Радев се запознах през 1987 година, далеч преди Военновъздушните сили. Аз бях манекенка тогава, запознахме на едно мое ревю на 8 декември. Явно съм му направила впечатление тогава и той е продължил да ме издирва. Намерил е училището му и дойде и ми каза: "Дължиш ми танц". После идваше в нас, разговаряше с майка ми, говориха си за книги, а на мен ми помагаше по математика. Станахме много близки приятели. Харесах го като човек. Аз заминах за София, а той остана при голямата си любов - МиГ 29. Това наистина е неговата истинска любов - изтребителят.

След това в годините се виждахме два или три пъти. Имаше страхотно доверие между нас и работата ми във ВВС ни събра отново. Като започнах работа там, аз направо трептях. Това са хора, които са се клели да служат на България и са готови да дадт живота си за нея. Моята основна цел беше да повдигна самочувствието на тези хора. Другата ми цел беше сплотяването на екипа. Когато Румен Радев напусна, тези мъже плакаха. Не мога да кажа как пламна любовта. Тя сама си знае работата. Не знам как се случи. Двамата дори бягахме от това, но то се случи. Щастливи сме, макар че напоследък нямаме време да седнем и да поговорим", каза още тя.

"Аз го подкрепях по време на цялото му кампания. В началото не мислих, че нещо такова може да случи. Като малка никога не съм си мечтала за това. Мечтаех да стана певица. Напоследък езикът ми започва да ми става враг, защото съм много открита, а вече съм публична личност. Има предимства да си съпруга на президента. Срещам се с много и различни инетресни хора. Посещаваш места, за които само си мечтал. Недостатъците обаче са повече. Губиш своята интимност и анонимност. Като ходя с Румен някъде, все едно съм на дефиле. Тази работа ми краде и съпруга", допълни Радева.

"Нямам прислуга. Сама си правя кафето и никой не ми помага. Нормално е да се променя. Станах по-тъжна. Румен сега взима повече пари, отколкото като пилот, но пък аз не получавам заплата, така че нещата се изравняват. Не ми харесва терминът президентша. Не съм и първа дама, защото не сме президентска република. Съпруга на президента ми харесва. Лошото е, че през последните 5 години нямаше съпруга до президента и сега аз отново възстановявам това. Имам кабинет в президентството, имам и охрана, но всички съпруги на президентите преди мен са имали", категорична бе Десислава Радева.

"Охрана от НСО - да, имам. Такива охрани са имали и другите президентши. На мен в момента ми се налага да променям нагласите на хората, което е много трудно. За случая с мерцедеса - няма такова каране, имаше спиране на светофар, зад нас беше бус на жандармерията, от който слязоха тежковъоръжени шест момчета, заредени с автомати. Бях в колата и не знаех какво се случва. Нямам идея какво беше това", отбеляза Деси Радева.

"Абсолютно всичко - рокли, тоалети, прически си плащам от семейния бюджет, който се формира от заплатата на Румен. Българският данъкоплатец не е ощетен с нито една стотинка. Румен не получава пенсия, въпреки че има право. Знаете, че пилотите се пенсионират по-рано, но той не е подал документи до НОИ. Най-вероятно ще го направи, когато не е действащ президент. Всичко друго е спекулация.

Когато бяхме при британската кралица, знаеш, че там не влизат Румен и Десислава, а влиза България. Не можеш, когато отидеш там да бъдеш ниска и приведена, а и аз съм висока 1,80 метра", разкри още Радева.

"Бих искала да бъдем малко повече обединени. За мен най-големият проблем е липсата на ценности в този момент. Много хора са оскотели. Връзката между учител и ученици е скъсана и за това сме виновни всички ние. Най-голямата ми мечта кауза е да има една обща детска болница. Сега, когато посещавам чужди държави с Румен, не спирам да обикалям детските болници. Трябва да създадем болница, която да обслужва нуждите на нашето детско население", категорична беше съпругата на президента.

"По празниците ще празнуваме. Организирам коледно парти за децата в неравностойно положение и ще бъде голям купон. На нова година ще пожелая на Румен Радев да продължи да ме обича така, както досега. Аз не гледам на Румен като на политик, а като на държавник. За мен държавниците са нещо повече от политиците. Не искам да кара втори мандат. Аз и първи не исках. Скоро му казах, че ако знаех какво ще се случи, никога нямаше да го подкрепя. В случая не е важно какво искам аз, а какво иска Румен. Ако той има усещането, че може да бъде полезен на хората и те го изберат, аз ще го подкрепя. Нямам абсолютно никакви политически амбиции. Искам да пожелая на всички да са живи и здрави. Трябва да изживеем този живот така, че като се обърнем накрая назад да не съжаляваме за нищо", завърши Десислава Радева.



Още по темата: общо новини по темата: 1302
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: