Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво ще се случи след малко в "Шоуто на Слави" между Трифонов и Бойко Борисов?
Автор: Екип Burgas24.bg 22:28 / 21.11.2018Коментари (0)7623
©
Единият е човекът с най-голяма власт, а другият е този, от когото всички треперят. Едната е най-харесваната от хората, а другата - жената с най-висок пост в държавата.

Това са премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, омбудсманът Мая Манолова и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева - четири от петте най-влиятелните личности в България. Обединява ги предстоящото участие в най-популярното телевизионно предаване у нас - "Шоуто на Слави".

Всички те ще гостуват последователно в студиото на Слави Трифонов. Крак тази вечер повлича Бойко Борисов, в четвъртък е Сотир Цацаров, а в петък идва ред на Мая Манолова. Все още се уточнява датата за Цвета Караянчева, тъй като в момента тя е на държавно посещение в Япония. От Голямата петорка липсва единствено президентът Румен Радев. Той също получи официална покана, но от екипа му отговориха, че подобно участие не е планувано.

Слави Трифонов обясни от ефира на предаването си защо кани най-високопоставените гости. Причината са протестите в страната през последните седмици. Очакванията на телевизионните анализатори са рейтингът на шоуто да удари небесата още в първия от четирите епизода на поредицата.

С какво гостуването на министър-председателя точно в това предаване е по-различно от всички останали политически интервюта в българския телевизионен ефир?

Отношенията на Бойко Борисов и Слави Трифонов имат дълга и противоречива история. Тя лъкатуши между противоположните полюси на мъжко приятелство и политическа ненавист.

"Наистина ми беше на гости в Тодорово, селото, което се казва Учиндол. Но няма да говоря за някакви лични неща, защото не е по мъжки". С тези думи Слави Трифонов потвърждава свидетелствата на техни общи познати, че двамата с Бойко Борисов са имали истинско приятелство. И продължава: "Водили сме много разговори, включително за политика. В тях съм изразявал мнение, че е добре той да участва в политиката".

Но внезапно между двамата честолюбиви мъже пламва искра и между тях се разгаря бурен конфликт. Понякога той стига границата на истинска война.

През 2010 г. Трифонов внезапно започва кампания със сатирични скечове в шоуто си срещу каращия своя първи мандат премиер на България. Отговорът не закъснява. В интервю пред Сашо Диков в "Канал 3" Борисов заявява: "Слави Трифонов искаше 50% влияние в ГЕРБ. В смисъл, че ако трябва да определим двама министри, единия да го каже той, другия - аз". Министър-председателят добавя, че Слави Трифонов имал място до хотел "Кемпински-Зографски" (б.ред. - днес "Маринела") и искал статутът му да се промени, за да може да строи там. В градоустройствения план на София обаче мястото било одобрено за градинка и затова шоуменът получил категоричен отказ.

Спорът между доскорошните приятели веднага се превръща в централна медийна тема. "Не съм искал 50% от ГЕРБ, защото ГЕРБ не е нито ООД, нито баница. Въобще не съм искал 50%". Така отговаря Слави на въпрос на редколегията в шоуто. Отрича и за градинката. Той дори се заканва да съди премиера за уронване на престижа и достойнството му.

В началото на юни същата година сценаристите на "Шоуто на Слави" отправят 25 въпроса към Бойко Борисов. След отказ на премиера да гостува в предаването, журналисти го провокират с въпрос дали се е уплашил. "Нито ме интересува Слави Трифонов, нито шоуто му", отрязва Борисов и добавя гневно: "Трифонов си прави реклама на мой гръб. Нито ме интересува дали ще води, дали няма да води, къде ще води, как го води... Той изговори толкова лъжи за мен...".

Полемиката продължава в ефира на "Шоуто на Слави". Помолен от сценаристите си да назове три неща, които не харесва в Бойко Борисов, водещият посочва на първо място, че не харесва министър-председатели, на второ, че "Борисов не си държи на думата", и на трето - "Борисов твърди, че все не е виновен".

Следват няколко години на спорадични словесни престрелки между двете страни. По-често критиките идват от телевизионния ефир, но когато премиерът реши да отговори, се превръщат в национална новина.

Стига се до 2016 г., когато "Шоуто на Слави" организира референдум за промяна на избирателната система. Инициативата отново е повод за разгаряне на страсти по оста Борисов - Трифонов. В кампанията си телевизионният водещ критикува остро кабинета "Борисов 2". В отговор от трибуната на Народното събрание премиерът заявява: "Аз нямам страх от Слави Трифонов! Добре дошъл на избори, когато иска. Разбира се, тогава няма да има възможност по 3 часа на ден в национална телевизия възможност да си прави своята политика".

Слави Трифонов получава подкрепа от гласувалите на референдума, но не му достига съвсем малко в избирателната активност, за да може решенията да бъдат превърнати в задължителни по закон. Това е повод за нова серия критики от него и екипа му към правителството на Борисов.

Последният епизод на сагата е съвсем пресен. Той е свързан с недоволството на майките на деца с увреждания. Слави Трифонов се обяви категорично в тяхна подкрепа и облече фланелка с надпис "Системата ги убива". Така той прегърна публично каузата, която постави началото на ескалиралите през последните няколко седмици улични протести - първо за майките, след това за горивата, а накрая и срещу правителството, написа "Дирбг".



Още по темата: общо новини по темата: 1302
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: