Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Плувците от СК "Акулите“ обраха златото в BurgasSwimmingOpen 2018
Автор: Екип Burgas24.bg 13:07 / 12.11.2018Коментари (0)6033
©
Финалистите от BurgasSwimmingopen` 2018 окичиха със златен медал кмета на Бургас Димитър Николов по време на награждаването в третия финален ден от престижния плувен турнир.

СК "Акулите“ заслужено обраха челните места в почти всички индивидуални и щафетни дисциплини. 

Кметът получи отличието не само, заради подкрепата, която Община Бургас оказва на организаторите на спортни събития в града, но и като основен двигател да бъде изградена модерна спортна инфраструктура, на която младите хора и децата да могат да тренират.

"Радвам се, че Българската федерация по плуване ни подкрепя, както и че тук се случват такива добри спортни събития. Надявам се Бургас да посрещне Европейското състезанието по плуване, но и състезания по водна топка, синхронно плуване. Надявам се  и да успеем да създадем клуб по синхронно плуване“, каза Димитър Николов.

Спортното събитие се проведе в Парк "Арена ОЗК“ – Бургас. През трите дни на надпреварата можеха да бъдат гледани уникални подводни кадри, което се случва за първи път в България.  Самите състезания пък можеха да се следят на живо в YouTube канала на турнира: “BurgasSwimmingOpenLiveStream"

Водещ на турнира беше Динамото на водните спортове -Георги Чобанов, главен съдия, Вили Цеков. Специален гост беше любимата млада бг звезда Михаела Маринова.

Първото издание на турнира, организиран от СК "Акулите" и "Унибетони", със съдействието на БФПС и Община Бургас, премина при голям интерес.

"Когато откривахме това спортно бижу, решихме, че трябва да го напълним с живот. Сега заедно поставихме едно начало на турнир, в който се състезават бъдещите големи звезди на родното плуване", заяви д-р Мануелян.

Стоян Георгиев от организаторите е категоричен, че турнира, който предстои да влезе в календара на БФПС, ще се надгражда с всяка следваща година. По думите му, най-важната цел на подобни събития е децата да бъдат стимулирани да спортуват.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: