Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Недоволство срещу "Стани богат" и водещия заради ето този участник
Автор: Екип Burgas24.bg 13:27 / 22.10.2018Коментари (14)6110
©
"Стани богат" и водещият Михаил Билалов подхлъзнаха по много гаден начин един от най-интелигентните участници в популярната игра, откакто тя се излъчва по БНТ. Става въпрос за филолога Илко Сарафски, който достигна до втора сигурна сума, имайки цели два жокера на разположение – "Помощ от публиката" и "50:50". 

Въпросът за 2500 лева беше следният:

"Звездите на герба на футболните екипи означават броя спечелени титли. Кой от отборите не е с четири звезди?"

А. Италия, B. Бразилия, C. Уругвай, D. Германия

Илко първоначално правилно отчете, че Бразилия има пет световни титли. И уточни, че Италия и Германия са с четири. След това обаче също така правилно отбеляза, че Уругвай два пъти е печелил световната титла, посочвайки годините – 1930 и 1950. Именно тук той се заблуди, твърдейки категорично, че С е верният отговор, след което смело го посочи, забравяйки за петте трофея за "селесао".

Билалов обаче не му даде никакви индикации, че греши, а можеше поне да припомни на участника, че разполага с още два жокера. Така, както е постъпвал с много други участници.

След като Илко убедително посочи за верен отговор С, водещият само веднъж го попита дали го маркират. След това с ехидна усмивка каза: " Който си го знае, си го знае!... Грешен отговор!".

Усмивката на Сарафски замръзна, а Билалов доволно отбеляза, че верният отговор е В. – Бразилия.

Откъде дойде заблудата при Илко? Уругвай наистина има само две световни титли. Но защо звездите на фланелките са четири? Две от тях показват спечелените световни купи, а останалите две – олимпийските. "Урусите" ликуват на летните олимпийски игри с трофея през 1924 и 1928 година. Тъй като това става факт преди началото на световните първенства, ФИФА дава разрешение на Уругвай да постави четири звезди на екипа си.

Социалните мрежи заляха с критики и Билалов, и сценаристите на предаването, а същевременно подкрепиха Сарафски. Те се възмущават от това, че водещият буквално си избира на кого да помогне и кого да изреже. Което говори за липсата на един и същи критерий.

"Преди дни на стола на богатството седна една руса мадама – банкерка го раздаваше. Тя се изпоти на доста въпроси, но Билалов елегантно я добута колкото се може по-нагоре. А сега на това момче му разказа играта. Подхлъзна го жестоко. Видя, че Илко има познания. В такъв момент в рамките на позволеното можеш да го подсетиш, че разполага с още жокери", коментират зрители из интернет.

"Може да се каже и друго. Въпросът е малко некоректно зададен. Кой отбор не е с четири звезди? Ами Германия има пет звезди, което означава, че има и четири! Би трябвало да бъде: "Кой отбор не е точно с четири звезди?", пише друг фен на "Стани богат".

"Изглежда не искат знаещите и интелигентни хора да стигнат далеч. Тях ги режат, в случая Илко Сарафски, опасявайки се да не стигнат до последния въпрос и да вземат голямата награда от 100 000 лева", добавят други зрители.

"Не може така! Не е честно! На някои се помага, а на други се подлива вода. Подскажи на момчето, че има още жокери - явен знак, че не е това отговорът. Правилата го позволяват да го подсетиш! И ако участникът продължава да е убеден, чак тогава маркирайте посочения от него отговор", е категоричното мнение на повечето фенове на "Стани богат".

Източник: Блиц



Още по темата: общо новини по темата: 1302
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Въпроса си имаше отговор сам по себе си! !!!!! След като разбра, че Бразилия имат 5 звезди ,защо аджиба започва да се прави на много акълия ?????? Ето ти отговора. ....Бразилия има 5,значи няма 4 на екипа. ..елементарно Уш учен. ....щом бил такъв значи пръщи от мозък. ....ама не е! Елементарен въпрос за 500 лв.най -много
0
 
 
Социалните мрежи както винаги прецакват всяко хубаво нещо. Глупаците които пишат в тях не осъзнават, че предаването си има политика - отначало помага на играча, а към последните въпроси се стреми да му пречи. Все пак става въпрос за пари и е нормално, ама тия от скапаните соц мрежи преебават всичко хубаво. Дано Стани Богат да оцелее повече, щото рано или късно соц мрежите ще го съсипят барабар с Билалов.
0
 
 
Защо хора без обща култура и с лоши обноски като този (фен) се самоусмиват в национален ефир?
0
 
 
Въпроса няма верен отговор! Звездите на герба на футболните екипи означават броя спечелени титли. Кой от отборите не е с четири звезди? Тъй като "Звездите на герба на футболните екипи" = "броя спечелени титли" то става "Кой от отборите не е с четири броя спечелени титли". Сега въпроса е за какви титли става въпрос. Ако става въпрос за световни, то правилния отговор е "С", но ако става въпрос за всички възможни титли, то няма верен отговор, тъй като всеки отбор има "четири броя спечелени титли", нищо че единия има и пета, това не изключва че има четири.
+2
 
 
Гледах предаването. Въпросът беше зададен подвеждащо, но коректно. "Не е" не означава задължително "по-малко от", въпреки, че признавам и аз веднага започнах да мисля точно в тази посока. Подобни въпроси има във всеки тест за интелигентност. А водещият не е длъжен на никого от участниците, така че сръдни в тази посока са просто смешни... :)
-1
 
 
Аз редовно гледам Стани Богат още от самото начало когато се излъчва по БНТ 1 и го знам още много отдавна от времето когато го водеше Ники Кънчев.Гледах го този участник в това предаване,дето жена му го записа в Стани богат,за да му направи сватбен подарък,ама наистина стигна до втора сигурна сума на 10 въпрос.Аз първоначално мислех,че е Бразилия,защото много добре си спомням,че на екипите на Бразилия няма звезди и не е имало 4 броя и аз ако бях на негово място щях да кажа отговор В Бразилия,обаче преди това щях да използвам жокер,за да не се объркам.А тоя имаше два жокера 50:50 и помощ от публиката,но вместо да използва един от тях бърза да налучква,който отговор му падне без да мисли,че може да е грешен.Ами човече помисли малко повече преди да бързаш да маркираш.То се мисли малко преди да маркираш отговора,трябва ясно и внимателно да прочетеш въпроса и да разсъждаваш по-логически и да разбираш самият въпрос.Или знаеш или не знаеш,или го можеш или не го можеш.Явно 3 жокера не са достатъчни,защото имаше и още допълнителни жокери един от,които беше смяна на въпроса.Но водещият не е виновен,не ги е измислил той въпросите,въпросите ги прави компютъра и той автоматично определя кой е верният отговор и кой е грешен,а работата на водещият е само да задава въпросите,да дава заповед за маркиране и да съобщава кой е отговорът. Така,че на този човек никой не му е виновен,че е сбъркал,той сам си го направи вижда какво става като не внимава и налучква.
+1
 
 
И аз не го харесвам тоя водещ, но не очаквайте в такива моменти да дава жокери и да раздава пари е така..нали и него го натискат от горе да не дава жокери.. "водещият само веднъж го попита дали го маркират" Нелепо е да очаквате нещо по-различно и човечно ,когато става дума за пари и телевизия.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+2
 
 
И аз да бях на "горещия стол", щях да отговоря по същия начин, както отговори и Сарафски. Въпросът беше НЕКОРЕКТНО зададен! - за какви титли ставаше въпрос; и аз също си помислих, че става въпрос за световни титли! Във въпроса трябваше да бъде уточнено за какви титли става дума - световни, олимпийски, а може би и континентални?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: