Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Черноморец не успя да спре Марица в дербито на Трета лига
Автор: Екип Burgas24.bg 11:16 / 21.10.2018Коментари (0)2090
© ФК Марица
Отборът на “Марица" извоюва важна победа над тима на “Черноморец-1919" в Бургас. Срещата бе от 11-ия кръг на първенството в Трета лига - Югоизточна група и се игра на помощния терен на стадион “Черноморец", който е маломерен.

“Жълто-сините" стигнаха до успеха след много добра тактическа дисциплина, като тимът търпеливо изчакваше своите моменти в мача. Домакините също имаха своите шансове в срещата, но “Марица" в нито един момент не изпусна водачеството в резултата.

През първата част домакините бяха малко по-активни, но пловдивчани контролираха ситуацията. Маломерният терен често създаваше проблеми на футболистите. В 20-ата минута Айкут Янъков бе заменен, след като бе контузен от противников състезател. В игра влезе Пламен Табаков, който се наложи да играе като нападател.

Именно той в 40-ата минута откри резултата в полза на “Марица". Табаков получи пас зад отбраната на домакините, справи се с защитник в синьо и насочи добре топката, реализирайки вторият си гол през сезона - 0:1.

Втората част започна равностойно, а домакините първи стигнаха до опасности пред противниковата врата, но Илия Николов се справяше със всичко до този момент.

В 69-ата минута Тодор Тимонов отправи силен и коварен удар от около 30 метра, който стражът на “акулите" изби. Запрян Запрянов посрещна топката с глава и удвои резултата - 0:2.

В 76-та минута домакините намалиха резултата и надеждите им да вземат нещо от този мач се завърнаха. Младият Милен Танчев сложи точка на спора, след като с хубав, плътен удар по земя, от около 20 метра, направи 1:3 в 86-та минута на мача. В малкото оставащо време домакините все пак успяха да върнат едно попадение в самия край на мача - 2:3.

Така “Марица" записа важна победа и с актив от 24 точки, но и с мач по-малко, заема второ място, като мачът на “Загорец" с “Левски" (Карлово) е днес. “Марица" е единственият тим в групата, който продължава да няма загуба от началото на сезона!

В следващия кръг “Марица" е домакин на “Сокол" (Марково). Двубоят е на 27 октомври, събота, от 16 часа, на стадион “Марица" в Пловдив.

МАРИЦА: Илия Николов, Николай Димитров, Величко Величков, Даниел Спасов, Джунейт Узунов, Костадин Дяков - капитан, Христо Янчев (Милен Танчев), Тодор Тимонов, Айкут Янъков (Пламен Табаков) (Йордан Пейчинов)), Запрян Запрянов, Лъчезар Ангелов. Резерви: Горан Гръблев, Атанас Савов, Георги Георгиев, Мартин Анастасов Треньор: Борислав Караматев
Още по темата: общо новини по темата: 11
10.06.2019
27.05.2019
19.05.2019
26.04.2019
30.03.2019
16.03.2019
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
»

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: