Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Черноморец не успя да спре Марица в дербито на Трета лига
Автор: Екип Burgas24.bg 11:16 / 21.10.2018Коментари (0)2081
© ФК Марица
Отборът на “Марица" извоюва важна победа над тима на “Черноморец-1919" в Бургас. Срещата бе от 11-ия кръг на първенството в Трета лига - Югоизточна група и се игра на помощния терен на стадион “Черноморец", който е маломерен.

“Жълто-сините" стигнаха до успеха след много добра тактическа дисциплина, като тимът търпеливо изчакваше своите моменти в мача. Домакините също имаха своите шансове в срещата, но “Марица" в нито един момент не изпусна водачеството в резултата.

През първата част домакините бяха малко по-активни, но пловдивчани контролираха ситуацията. Маломерният терен често създаваше проблеми на футболистите. В 20-ата минута Айкут Янъков бе заменен, след като бе контузен от противников състезател. В игра влезе Пламен Табаков, който се наложи да играе като нападател.

Именно той в 40-ата минута откри резултата в полза на “Марица". Табаков получи пас зад отбраната на домакините, справи се с защитник в синьо и насочи добре топката, реализирайки вторият си гол през сезона - 0:1.

Втората част започна равностойно, а домакините първи стигнаха до опасности пред противниковата врата, но Илия Николов се справяше със всичко до този момент.

В 69-ата минута Тодор Тимонов отправи силен и коварен удар от около 30 метра, който стражът на “акулите" изби. Запрян Запрянов посрещна топката с глава и удвои резултата - 0:2.

В 76-та минута домакините намалиха резултата и надеждите им да вземат нещо от този мач се завърнаха. Младият Милен Танчев сложи точка на спора, след като с хубав, плътен удар по земя, от около 20 метра, направи 1:3 в 86-та минута на мача. В малкото оставащо време домакините все пак успяха да върнат едно попадение в самия край на мача - 2:3.

Така “Марица" записа важна победа и с актив от 24 точки, но и с мач по-малко, заема второ място, като мачът на “Загорец" с “Левски" (Карлово) е днес. “Марица" е единственият тим в групата, който продължава да няма загуба от началото на сезона!

В следващия кръг “Марица" е домакин на “Сокол" (Марково). Двубоят е на 27 октомври, събота, от 16 часа, на стадион “Марица" в Пловдив.

МАРИЦА: Илия Николов, Николай Димитров, Величко Величков, Даниел Спасов, Джунейт Узунов, Костадин Дяков - капитан, Христо Янчев (Милен Танчев), Тодор Тимонов, Айкут Янъков (Пламен Табаков) (Йордан Пейчинов)), Запрян Запрянов, Лъчезар Ангелов. Резерви: Горан Гръблев, Атанас Савов, Георги Георгиев, Мартин Анастасов Треньор: Борислав Караматев
Още по темата: общо новини по темата: 11
10.06.2019
27.05.2019
19.05.2019
26.04.2019
30.03.2019
16.03.2019
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: