Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
500 състезатели от 35 държави стартираха в световното по Тай Чи в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:10 / 28.09.2018Коментари (0)2814
©
С официална церемония вчера вечерта беше открито 3-ото световно първенство по Тай Чи в Бургас. Форумът ще продължи до 2 октомври, а в него участие ще вземат 500 състезатели от 35 държави. Тай чи е най-практикуваният стил в УШУ, или както е по-популятно у нас Кунг Фу. Големият интерес към този стил налага организирането на отделно световно първенство, което се провежда на всеки две години, вече за 3-ти път. По официални данни близо 250 милиона души по света практикуват Тай Чи.

В Бургас сили ще мерят най-силните в този спорт, като фаворитите отново са отборът на Китай, както и останалите представители на Азия, сред които Китайско Тайпе, Хонгконг, Виетнам и Малайзия. Русия също е с големи шансове за злато.

“Провеждането на това световно първенство е сбъдната мечта за поколения български спортисти и любители на бойните изкуства. Ушу е спорт, в който цари уважение – между учител и ученик, но и между всички нации по света, които са усетили магията му. Милиони фенове са отправили поглед към Бургас за това първенство и съм сигурен, че ще оправдаем доверието и уважението на цялата общност с една перфектна организация“ – сподели Стефан Колев, президент на Българска федерация по УШУ.

Тай дзи цюан (Тай чи) е едно от най-широко практикуваните бойни изкуства в света днес. То се характеризира с бавните и грациозни движения и комбинацията от силни и меки техники. В този стил се включват подстиловете Чън, Ян, Сун и У, а това, което го прави толкова популярен са ползите за здравето, които носи.

Стилът се отличава с бавни движения, преминаващи в експлозивни удари – техника, изискваща пълна хармония между движение и дишане, както и концентрация и координация на цялото тяло.

Българският национален отбор е съставен от шест души и предвождан от Петър Драгоев, който ще покаже ръчни форми в стиловете Ян и Чън, както и Чън меч. Останалите наши състезатели са Станислав Багалев, Димитър Тончев, Десислава Холодна, Иво Георгиев и Теодор Недев. Цялото състезание ще може да бъде наблюдавана на живо в официалния YouTube канал на IWUF и достъпно за милионите фенове на Тай Чи по света.

Световната ушу федерация (IWUF) е призната от МОК по време на Зимната олимпиада в Солт Лейк Сити през 2002. Спортът беше част от програмата за култура и образование по време на олимпийските игри в Пекин, и на младежките олимпийски игри в Нанджинг през 2014 г. (YOG). През 2015 г. ушу бе избран за един от осемте спорта, номинирани за препоръка като допълнителен спорт на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. В момента IWUF се готви да кандидатства за включването на ушу в бъдещата олимпийска програма.
Още по темата: общо новини по темата: 68
05.05.2020
27.04.2020
27.04.2020
22.04.2020
15.04.2020
20.02.2020
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: