Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Кобрата: Фюри може да е бъдещето на бокса, но няма как да мине през мен
Автор: Екип Burgas24.bg 15:46 / 03.09.2018Коментари (0)2483
©
Хюи Фюри може да е бъдещето в тежка категория на професионалния бокс, но първо трябва да се докаже срещу мен, заяви Кубрат Пулев на съвместна конференция в столицата, посветена на предстоящия мач между двамата. Пресконференцията премина в изключително толерантен тон, но всеки един от боксьорите изрази увереност, че може да надделее в боя на 27 октомври.

Двубоят в зала "Арена Армеец" ще определи задължителния претендент на Международната боксова федерация за пояса на Антъни Джошуа или Александър Поветкин.

"Радвам се, че този мач ще се проведе в България. Въпреки многото усилия да го направим, толкова противници се отказаха и въпреки всичко ние успяхме да го направим тук в България, защото знаете, за мен винаги е била важна българската публика. Естествено, аз обичам всички хора, но все пак моята кръв е българска. Смятам, че противникът наистина е много сериозен, няма нищо общо с тези, които до момента бяха вече в България и той е следващият поред в ранглистата на IBF за световната титла", заяви Кубрат Пулев, цитиран от БГНЕС.

"Двама преди това се отказаха и то пак сериозни боксьори, но въпреки всичко не искаха да дойдат да се бият тук. За наша голяма радост Хюи се съгласи. До 27 октомври има близо два месеца, в които аз ще се подготвя както трябва. На неговите отговори, че е дошъл тук да победи, че той е бъдещето в тежка категория - може би, но той трябва да мине през мен, което смятам, че няма как да стане", добави още Кобрата.

"Мисля, че имам достатъчно опит, над 300 аматьорски мача и доста опит от професионалните мачове, взел съм си поуки от загуби. Не съм губил само от Кличко, много пъти и при аматьорите. За съжаление година и нещо не играх поради контузия, която след два месеца беше отминала. Бях готов да играя, но някои противници се отказаха, а и правилата на Международната боксова федерация (IBF) са такива. Сега имаме противник за мач в София, който наистина е много сериозен, ще се получи сериозен мач, зрелищен, поради което подхождам значително сериозно към тренировъчния процес и всичко свързано с този мач, за да съм на необходимото ниво, да победя и да не се изложим пред българската публика. Това е спортът - един от двамата трябва да победи и смятам, че ще бъда аз. Тук съм, тренирам и с моя треньор Ули Вегнер продължаваме да работим, със Зауерланд се разделихме, защото нямахме еднаква идеология за моето бъдеще, те гонеха други интереси, финансови, а аз гоня различни интереси от финансовите. Именно заради това говорихме билетите в залата да са по-занижени - има и от 20 лв., колкото е едно кино и дори и пенсионерите могат да присъстват", сподели Кубрат Пулев.

Той повтори, че Хюи наистина е млад и перспективен противник и може да бъде опасен във всеки един момент, затова се подготвя усилено, за да бъде на топ ниво на 27 октомври. Пулев е тренирал три седмици на Белмекен, а следващите етапи от подготовката му ще протекат в Германия
Още по темата: общо новини по темата: 176
04.05.2021
05.01.2021
23.12.2020
15.12.2020
15.12.2020
14.12.2020
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: