Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (0)
Кметът на Бургас откри престижен турнир за млади тенисисти
Автор: Екип Burgas24.bg 10:41 / 02.07.2018Коментари (0)1727
©
Кметът на община Бургас Димитър Николов, представители на Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис откриха турнира Европейска лятна отборна купа по тенис за момчета до 14-годишна възраст, който се провежда в Бургас.

Бургаският кмет подчерта усилията на общинската администрация за утвърждаване авторитета на града като един  от спортните центрове в Югоизточна Европа и увери присъстващите в амбицията на своя екип да подкрепя талантливите спортисти и да съдейства за разширяване и модернизация на спортната база в региона.

От името на Българската федерация по тенис, членът на УС Екатерина Генова поздрави състезателите, като им пожела красива и честна игра. "Вие сте новите шампиони на своите страни и всяко състезание е възможност да промените своето бъдеще. Българската федерация по тенис обединява усилията си с кметовете на общини за популяризиране успехите на младите спортни надежди в съвместната кампания "Новите шампиони" – подчерта Генова.

В  престижното състезание, което е част от спортната програма на община Бургас, участват 10 отбора от България, Андора, Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия и Швеция.

В квалификациите за турнира, които се проведоха в събота (30.06) отборите на Молдова и Азербайджан се наредиха сред първите осем. От състезанието отпаднаха националите на Андора и Латвия.

В първия състезателен ден (1.07) българските национали Динко Динев  и Драгомир Драганов (ТК "Авеню") и Адриано Дженев (ТК “Хасково 2015“) надделяха над състезателите от Швеция и се наложиха с 2:1 победи. В първата среща Адриано Дженев победи с 6:1, 6:4 Хенрик Бладелиус. Драгомир Драганов осигури крайната победа на нашите момчета с успех 6:3, 6:2 над Елвин Гауфлин.

Днес (02.07) турнирът продължава на кортовете на тенис-център "Авеню" в Бургас. На българските момчета предстои  решителна среща с отбора на Хърватия. При успех нашите национали ще се класират за финалите на Европейската отборна лятна купа по тенис за до 14-годишна възраст. Хърватските състезатели са шампиони в зимната версия на турнира.

Главен съдия на състезанието е Антоанета Димитрова. Съдии на срещите са Боряна Джумалийски, Мария Раденкова, Мирослав Петров и Юлия Диамандиева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: