Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Бургас приема Европейската отборна купа по тенис за момчета
Автор: Екип Burgas24.bg 12:43 / 28.06.2018Коментари (0)2267
©
От 30 юни до 3 юли на кортовете на тенис-център "Авеню", гр. Бургас ще се състоят срещите от Европейската отборна лятна купа по тенис за момчета до 14-годишна възраст (European Summer Cups 14 &under).

В  турнира ще участват 10 отбора от България, Андора, Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия и Швеция. Всяка от държавите-участнички се представя от трима състезатели и капитан на отбора. Първите два тима в крайното класиране ще се състезават на финалите на турнира.

Капитан на българския отбор по тенис в предстоящите двубои от Европейската лятна купа за момчета до 14-годишна възраст е Радослав Лукаев (ТК “Авеню“ гр. Бургас). Страната ни ще представят двама състезатели от тенис клуб "Авеню“ - Динко Динев  и Драгомир Драганов и Адриано Дженев  от ТК “Хасково 2015“. (Подробна информация за българския отбор изпращаме допълнително.)

Европейската отборна лятна купа по тенис за момчета до 14-годишна възраст е част от календара на спортните събития на община Бургас.

Официално откриване на турнира е на  2 юли (понеделник) от 9,30 часа на кортовете на тенис-център “Авеню“ в Бургас. Спортното събитие ще бъде открито от кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов.

Участници: България, Андора, Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия и Швеция.

Състав на отборите: капитан и трима състезатели

Национален отбор на Република България по тенис за момчета до 14 г.

Капитан на отбора: Радослав Лукаев (ТК "Авеню“ – Бургас)

Състезатели: Динко Динев (ТК "Авеню“ – Бургас)

 Драгомир Драганов (ТК "Авеню“ – Бургас)

Адриано Дженев (ТК "Хасково 2015“ – Хасково)

Радослав Лукаев
Бивш професионален тенисист, оставил осезаема следа в българския спорт. През 2000 г. достига до полуфинал на престижния турнир "Уимбълдън“ като състезател в категория юноши до 18 г. Същата година завършва на 11-о място в ранглистата за за съответната възрастова група. Европейски шампион и вицешампион на България до 14 и до 16 г. заедно с Тодор Енев. През 2002 г. достига до третия кръг на квалификациите на тенис-турнира "Уимбълдън“ при мъжете. Същата година става първият българин, който успешно преодолява квалификациите на US Open. Негов личен треньор е Стефан Цветков. В продължение на 6 години Радослав Лукаев се състезава в турнирите за Купа "Дейвис“ като първа ракета за България. В кариерата си на състезател има победи над играчи като Марин Чилич, Юрген Мелцер, Петър Лучак, Томас Кетола, Виктор Ханеску, Бруно Соарес и други.
В момента е треньор в бургаския клуб "Авеню“. Бил е наставник на Сесил Каратанчева, Изабелла Шиникова, Антъни Генов. Капитан на българския национален отбор до 14 години на Европейската лятна купа в Бургас.

Драгомир Драганов
Роден е на 15.02.2004 г. в Ямбол. Започва да играе тенис на седемгодишна възраст в ТК "Ямбол 2005". От 2017г. част от отбора на ТК "Авеню" Негови треньори през годините са Петър Панчев, Иван Петров, Стефан Пантов, Иван Велев. Заемал е 2-ро място на двойки на Държавно първенство гр.София, 3-то място на Международен турнир в Гр.Добрич, 4-то място в ранглиста на БФТ до 12-годишна възраст, 5-то място на мастърс.
През 2016 г. се класира първи на Държавен турнир в гр. Сливен и 2-ри на Държавно първенство в гр.София. През същата година заема 2-ро място на международен турнир на сингъл и 1-во място на двойки, 3-то място на Международен турнир в Сърбия и на Международен турнир в Германия. Записва участие на европейските финали с национален отбор на България.
През 2017-та става трети на Международен турнир от втора категория В Турция и на Международен турнир от втора категория в Молдова и заема 1-во място на Международен турнир на двойки в Македония. Финалист е на Международния турнир в Свиленград на двойки. Драгомир е първенец 1по  двойки на Държавен турнир до 16 г. в гр.Варна

Динко Динев   
Роден е на 13.02.2004 г., състезател на ТК "Авеню“ – Бургас, с личен треньор Стефан Пантов. Динко е под №10 в европейската ранглиста, шампион на два поредни международни турнира до 14 години в Румъния през септември 2017 г. Шампион на Международния турнир до 14 г. в Словения, проведен през юли 2017 г. В актива си до момента има общо 5 титли от турнири  по тенис в Европа.

Адрияно Дженев
Състезател на ТК "Хасково 2015“, участник в редица международни и държавни турнири. Втори на двойки на Международния  турнир за момчета и момичета до 12 години в Прокоплие (Сърбия) и и втори на двойки на  Международен турнир за момчета и момичета до 12 години, Букурещ Румъния. Класира се трети на Държавно лично първенство на открито за момчета и момичета до 12 години, "DEVIN CUP".
Има в актива си 1-во място на сингъл от Държавен турнир за момчета и момичета до 12 години, ТК "Августа Траяна“ , 1-во място на двойки от Държавен турнир за момчета и момичета до 12 години, ТК "Локомотив", втори е на Държавния турнир за момчета и момичета до 12 години, ТК "Черноморец" и трети на Държавния турнир за момчета и момичета до 12 години, ТК "Спорт Палас". В турнира "Мастърс“ за момчета и момичета до 12 години, "Девин“ се класира на второ място.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: