Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Неочакван обрат около бъдещето на Антоан Гризман
Автор: Екип Burgas24.bg 09:21 / 22.06.2018Коментари (0)3566
©
Звездата на "Атлетико Мадрид“ и френския национален отбор Антоан Гризман беше обект на усилени трансферни слухове в последните месеци. Медиите го пращаха в почти всички европейски грандове, като особено напористи в желанието си да имат в състава си 27-годишния играч на "дюшекчиите“ бяха "Барселона“.

Французинът е е една от най-ярките звезди на европейската клубна сцена, като записа поредния си ювелирен сезон за "Атлетико“. Той записа цели 29 гола на сметката си в кампанията, включително и решаващите 2 гола, с които испанският тим прекърши "Олимпик Марсилия“ на финала на Лига Европа. Гризман се присъедини към тима от Мадрид от "Реал Сосиедад“ през 2014 година и оттогава има отбелязани 112 гола общо във всички състезания.

Нападателят предпочете да свали тежестта на решението относно бъдещия си клубен отбор преди първия мач на Франция на Световното първенство в Русия. "Петлите“ стартират срещу Австралия в събота. Той обяви решението си в специално документално предаване, излъчено по испанска телевизия и озаглавено "La Decision“ ("Решението“). В края на предаването играчът каза просто: "Аз реших да остана в "Атлетико““.

Преди месец "дюшекчиите“ реагираха остро в публичното пространство срещу прекалено настойчивия начин, по който "Барселона“ преследваше Гризман. Повод за гнева на мадридчани беше изявлението на президента на каталунския гранд Хосе Мария Бартомеу, който каза, че вече се е срещал с агента на играча по-рано през сезона и Гризман ще избере тях. "Атлетико“ сезираха ФИФА и за нередовен опит за преговори с Гризман още през миналия декември.

Настоящият договор на французина с мадридския отбор изтича през 2022 година. Миналото лято той беше на косъм да напусне Испания в посока "Манчестър Юнайтед“, като на този етап според негово изявление имаше около 60 % шанс да премине при "червените дяволи“. В крайна сметка обаче "Атлетико“ се отказаха от трансфера и предпочетоха да задържат звездата си, като дори го убедиха да удължи договора си с една допълнителна година.

Веднага след излъчване на предаването по испанската телевизия, звездата използва Туитър, за да напише "Моите фенове, моят отбор, моят дом.“ Този начин на обявяване от страна на Гризман буквално копира звездата на Националната Баскетболна Асоциация ЛеБрон Джеймс. Джеймс, известен просто като "Кралят“, също обяви публично своето бъдеще в живо телевизионно предаване – "Решението“. Баскетболистът обаче избра да подпише договор с Маями Хийт, загърбвайки първия си период в родния Кливлънд Кавалиърс.

Добрите новини за феновете на "Атлетико Мадрид“ обаче не спират дотук. "Дюшекчиите“ обявиха, че са постигнали предварително съгласие да подпишат с крилото на френския "Монако“ Тома Лемар. Лемар е 22-годишен и може да играе по двата фланга на нападението. Той е съотборник на Гризман във френския национален отбор.

Вижте в efbet най-добрите коефициенти за мачовете от Световното първенство по футбол и за нов световен шампион!

Младата надежда беше силно желан от английските грандове "Манчестър Юнайтед“ и "Ливърпул“ още от миналото трансферно лято. Тогава "мърсисайдци“ дори предложиха за него 78 милиона британски паунда, но "Монако“ отхвърлиха офертата и предпочетоха да задържат играча още един сезон. Ръководствата на френския тим и "Атлетико“ са в добри отношения и явно това е натежало в преговорите в настоящия момент, тъй като според слуховете финансовите параметри, предложени от "дюшекчиите“ са по-ниски – около 55 милиона паунда.
Още по темата: общо новини по темата: 36
16.07.2018
15.07.2018
11.07.2018
11.07.2018
10.07.2018
10.07.2018
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: