Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Откриват три нови 5-звездни хотела по Черноморието, световни вериги с интерес
Автор: Екип Burgas24.bg 15:48 / 04.05.2018Коментари (6)10346
©
Министерството на туризма ще продължи да прави интензивни проверки през активния сезон съвместно с компетентните органи и местната власт, за да се гарантира качествен продукт в туризма. Това заяви в Бургас министър Николина Ангелкова, която проведе среща с местната власт и контролните институции за подготовката на активния летен сезон. В дискусията участва кметът на община Бургас Димитър Николов. В нея се включиха също кметове от Бургаска област, директорът на областната дирекция на МВР– Бургас ст. комисар Калоян Калоянов и др.

Министърът припомни, че през 2017 г. посещенията на чуждестранни туристи само за периода юни-септември бяха над 5,3 млн. Това е близо 6% ръст спрямо рекордната дотогава 2016-а. При очакван ръст от 5% за чуждестранните посещения през новия сезон, се очаква тези резултати да бъдат надградени за поредна година. Постиженията на област Бургас са също много добри. През лято 2017 в местата за настаняване с поне 10 легла тук са пренощували над 1,4 млн. туристи – повече от 4% ръст спрямо лято 2016-а, и са реализирани общо над 8,8 млн. нощувки.

Министър Ангелкова открои тенденцията, че у нас все повече се търсят  4- и 5-звездни хотели, чиито резервации се запълват най-бързо, и върху този факт големите световни хотелски вериги обръщат все по-сериозно внимание. Световни хотелски вериги имат интерес към България и Черноморието. До 2020 г. се очаква да бъдат открити три нови 5-звездни хотела по Черноморието. С общи усилия ще продължим да привличаме още международни инвестиции, подчерта министър Ангелкова и приведе пример с нискотарифния авиопревозвач Ryanair, който прави полети до Бургас. Летището в Сарафово очаква да надхвърли 3 млн. пътници, което би било рекорд, беше съобщено по време на дискусията.

По отношение на контрола по стопанисването на морските плажове ще следим изключително стриктно как се спазват договорите за наеми и концесии и дали е гарантирано водното спасяване, почистването и другите дейности по ивиците, заяви Николина Ангелкова. Ще се следи прецизно при поставянето на преместваеми търговски и други обекти да се спазва одобрената за разполагането им схема.  Проверки ще има и на неохраняемите плажове, категорична бе министърът. Тази година техният брой е намален в сравнение с миналата. Засилени проверки министерството ще прави заедно с КЗП за местата за настаняване и хранене, за да се гарантира качеството на туристическия продукт.

Що се отнася до най-големия ни черноморски курорт – Слънчев бряг, министър Ангелкова съобщи, че търговията с щендери на открито е забранена по алеята на територията на едноименното акционерно дружество. Концесионерът на северния плаж в курорта премахна нерегламентираните преместваеми обекти, които не отговаряха на одобрената схема. След като се разчисти плажът обаче, се установи, че има 290 павилиончета на територията на частни хотели в частни имоти.

На срещата с контролните органи директорът на областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов съобщи, че подготовката за новия сезон е започнала още в края на лято 2017-а. Ще имаме командировани общо 760 полицаи, като в района на Несебър те ще са най-много, каза той. Служителите на реда започват работа от 1 юни, а само в Царево - от 1 юли. Те ще си партнират с полицаи от Чехия и Полша. В помощ на униформените ще има и 24 преводачи в Несебър, ще дежурят и вело- и мотопатрули. Регистрирахме 50 процента спад на кражбите, надяваме се този сезон да е още по-успешен и спокоен, обобщи старши комисар Калоянов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пак мислим за чужденците....кога за българския турист????
+1
 
 
като пуснат заплати 600лв 6 дена в седмицата по 12 часа и гледай вълна от желаещи да работят там, ще го напълнят после с цигани , понеже другите не искат и така докато не затворят
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: