Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Филиалът на Националната художествена академия се премести в Магазията!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:00 / 16.02.2018Коментари (1)5357
© Burgas24.bg
Бъдещите студенти на Филиала на Националната художествена академия в Бургас ще могат да изучават освен избраната от тях специалност, но и втора - "Теория и практика на художественото образование". По този начин след завършване на своето образование те ще получат две дипломи. Това стана ясно по време на пресконференция, на която бяха дадени подробности около създаването на новия филиал в морския град, предаде репортер на Burgas24.bg.

Филиалът на Националната художествена академия ще се намира на втория етаж на Магазия 1.

"За последен път висше учебно заведение в нашия град е откривано през далечната 1991 година - Бургаският свободен университет. Разкриването на филиала на НХА е важно събитие за нас. Казвам ви добре дошли и нека занапред се срещаме само по хубави поводи, да откриваме изложби, да се радваме на успехите на талантливите ни творци. Вярвам, че в следващите години от Бургас ще тръгнат нови тенденции в развитието на българската визуална култура", каза кметът Димитър Николов.

Във Факултета по изящни изкуства ще се изучават бакалавърските специалности "Живопис", "Стенопис", "Графика", "Книга, илюстрация и печатна графика", "Плакат и визуална комуникация". Също така ще има магистърска програма "Арт терапия". Във всяка от специалностите, без магистърската програма, ще се кандидатства след положен конкурс по рисуване. НХА, съвместно с Община Бургас, ще организира Регионален конкурс за изящно и приложно изкуство. Участниците в него са разделени на две възрастови групи - XI и XII клас. Община Бургас осигурява едногодишни стипендии по правилата на своята програма за подпомагане на талантливи деца на учениците, класирани на първо, второ и трето място в първа възрастова група. Участниците от втора възрастова група, чиято конкурсна работа има оценка, не по-малка от 5.50, се освобождават от изпита по рисуване при кандидатстването си в НХА, филиал Бургас.

Факултетът по приложно изкуства, който ще даде възможност в Бургас да се обучават студенти по специалностите "Мода" и "Рекламен дизайн".

НХА им сключени договори по програма "Еразъм" и "Еразъм +", което дава възможност за обмен на студенти и преподаватели от над 70 университета по света.

Припомняме, че в края на януари правителството прие постановление за откриване на филиал на Националната художествена академия в Бургас. Това стана след предложение на ръководството на висшето училище и въз основа на положително оценен от Националната агенция за оценяване и акредитация проект.

Във филиала на академията ще може да се обучават 300 студенти по специалности от професионално направление "Изобразително изкуство" за придобиване на висше образование на степените "бакалавър" и "магистър".

Подробности вижте в нашето видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.02.2018 г.
0
 
 
В Магазия 1 ??? Ами китайците, които "чакахме" да инвестират в "новия кръстопът" на китайска стока къде ще ги турим ???
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: