Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
15-годишни ватерполисти от "Черноморец" мериха сили с мъжки отбори
Автор: Екип Burgas24.bg 10:25 / 23.11.2017Коментари (0)1617
©
Достоен старт в новия състезателен сезон по водна топка записаха ватерполистите на "Черноморец". В първото предизвикателство, преди началото на първенствата, бургаският тим участва в турнира за Купата на България - мъже.

В тазгодишното издание на надпреварата отборът на "Черноморец" участва предимно с млади състезатели. Двама от тях, родени 2002 г., и един 16-годишен направиха дебют при мъжете.

"Очаквахме по-спокойна година. След напускането на четирима от титулярите, национали в отбора, които избраха да се съсредоточат в средното си образование, в турнира играхме с млади състезатели и трима студенти. Въпреки трудностите, резултатите показват, че успяваме да поддържаме ниво. Участието ни в мъжкото първенство е показателно, че клубът има ресурс да понесе тежестта. Докато клубове от основни центрове - Враца, Кърджали ги нямаше. Ние успяваме, защото изградихме и съхранихме структурата на клуба. Необходимо е време младите да израснат. Жалко е, че по различни причини част от тях рано се демотивират и спират да тренират. Това е проблем в България, който се наблюдава във всички видове спорт. Като пример мога да посоча, че от 12 състезатели, родени 1999 г., останаха трима, на които в момента изготвям спортни характеристики за кандидатстването им в Харвард, Холандия," коментира старши треньорът на "Черноморец" Петър Йонов.

На басейн "Диана" в битка за трофея участваха осем отбора. Освен "Черноморец" за златото спориха ЦСКА, "Комодор", "Локомотив НН", "Черно море", "Славия", "Аква спорт" и Левски". В надпреварата липсваха вицешампионът КВС "Бургас", "Ботев" /Враца/ и "Арда" /Кърджали/.

Купата на България спечели ЦСКА, който на финала победи "Комодор" /Вн/ с 9:6. Бившият носител на трофея "Локомотив НН" остана трети след успех с 8:5 срещу "Черно море". За 5-ото място оспорван двубой изиграха "Славия" и "Аква спорт". Двата тима завършиха с равенство 9:9, но при дузпите "белите" надделяха с 14:13.

Ватерполистите на "Черноморец" бяха категорични при победата си над "Левски" и след 13:4 заеха седма позиция.

Този уикенд започват първенствата в две възрасти - девойки до 17 г.и юноши до 19 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: