Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Откриха отделението по медицинска онкология на УМБАЛ "Дева Мария“
Автор: Екип Burgas24.bg 16:02 / 16.11.2017Коментари (1)3418
©
В присъствието на десетки експерти от сферата на здравеопазването, днес официално бе открито отделението по медицинска онкология към УМБАЛ "Дева Мария". То се намира в сградата на бившата Военна болница, срещу Механотехникума. Лентата бе прерязана от собственика на университетска болница "Дева Мария" - Семир Абумелих, заедно с кмета на Бургас Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков.

Датата не е избрана случайно - само след дни, на 18 ноември, се отбелязва Световният ден за борба с онкологичните заболявания. С това ръководството на УМБАЛ "Дева Мария" даде обещание това, което се прави в отделението, да бъде истинска борба за живота и здравето на всеки един от пациентите си.

"Дай Боже да нямаме пациенти тук", си пожела Семир Абумелих. За съжаление, Бургас е един от градовете в челото на класацията по онкозаболявания в последните години. На все повече хора им се налага да се запознаят с диагнозата рак по един или друг начин - чрез себе си, чрез роднини или чрез приятели. Със създаването на отделението по медицинска онкология се разширява броят на болните, които ще могат да получат навременна грижа и няма да се налага да търсят лечение извън Бургас.

"Каквото и да направим за подобряване на материалната база на онколечението в Бургас, не е достатъчно. Каквато и техника да купим, колкото и корпуса да изградим, ще сме винаги длъжници към пациентите в нашия регион." каза в своето обръщение кметът на града Димитър Николов. Той благодари на ръководството на университетска болница "Дева Мария", че крачката, която правят, е точно в помощ на пациентите с онкологични заболявания.

Отделението, което вече приема пациенти, има за цел поставяне на нов стандарт здравеопазването. Химиотерапията ще бъде провеждана по нов метод, със специални мембранни портове, които ще заместят абокатите. На разположение на пациентите е високотехнологична система за сигнализация, която им дава достъп по всяко време до екипа на отделението. В новото звено на университетска болница "Дева Мария" хората с онко заболявания, освен че ще получат своята терапия, ще намерят психологическа подкрепа и ще получат отговори на всички въпроси, свързани със заболяването, лечението, страничните реакции и комуникацията с институциите.

В отделението е предвидено и изграждане на библиотека, в която пациентите да намират мотивация и кураж.

"Убеден съм, че успеваемостта при борбата с онкозаболяванията, с днешното откриване на това отделение, ще бъде повишена в бургаски регион", каза в своя поздрав към екипа на УМБАЛ "Дева Мария" областният управител Вълчо Чолаков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.04.2019 г.
0
 
 
Ето това е конкуренцията при капитализма, от който ние толкова се стахувахме през социализма! Конкуренцията дава възможност за по-добро лечение и премахва корупцията, която се създава от монополиста.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: