Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Плажен такроу: Състезателки на ЖФК "Нефтохимик“ 1962 играят шоу мач с шампиона на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:28 / 01.09.2017Коментари (0)1905
©
Състезателки на ЖФК "Нефтохимик" 1962 ще играят шоу мач с шампиона на Бургас по плажен такроу, съобщават организаторите за Burgas24.bg.

Полуфиналният турнир в Бургас ще се проведе тази събота на игрището за плажен футбол, намиращо се до ресторант "Нептун"на централния плаж. Жребият ще бъде теглен на място в 9:00 часа, след което ще стартират двубоите.Съдия на срещите ще бъде бившия рефер от "А" група Севгин Адем. В ранния следобед се очаква да бъде излъчена шампионската двойка на Бургас,която ще се изправи веднага в шоу мач срещу две състезателки на женския футболен клуб "Нефтохимик" 1962.

Звездната двойка за Бургас си остава тандемът Милен Георгиев-Пламен Крумов. Двамата ще играят на националните финали на 10 септември във Варна и ще попаднат в звездния поток заедно с Георги Иванов Гонзо-Ивайло Петров Пифа, Христо Йовов-Милен Петков, Александър Александров Кривия-Здравко Лазаров Електричката.

В другия поток ще попаднат шампионите от четирите полуфинални турнира. Ясни са шампионите от от Варна, Пловдив и Шкорпиловци. Това са съответно отборите "Лациали" (Живко Бояджиев, Ивайло Георгиев-Пифа), "Андип" 92 (Николай Павлов, Йордан Хърков) и "Лозенец" (Радослав Монев, Николай Илиев). Остана само да бъде излъчен шампионът за Бургас.

Желаещите да се включат в турнира в Бургас могат да се запишат на телефон: 0895864963. Двубоите ще излъчват на живо в страницата Bulgarian beach sepak takraw.

Супер шампионът по плажен такроу ще бъде излъчен на 10 септември на специално съоръжение на централния плаж в квартал Аспарухово (Варна). Националните финали ще стартират непосредствено след приключването на мачовете от супер финала по плажен футбол, които ще се проведат на същия плаж и ще приключат около 13:00 часа в неделя.

Наградата за супер шампионите на турнирите по плажен такроу е осигурена от планински СПА комплекс "Mentor Resort". Те ще получат уикенд за тях и половинките им в сърцето на Пирин планина. Победителите ще получат също шампионска купа и медали, осигурени от Община Варна. Мотото на турнира е "Не на агресията!"

Турнирите се организират от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас.

Играта сепак такроу силно наподобява футволей и джитбол. У нас правим опит тази игра "да стъпи" на плажа с някои промени. Основната промяна е самата топка. За разлика от традиционния сепак такроу, в турнири на пясък у нас не се използва типичната за този спорт топка, изработена от ратан, или синтетични влакна, а топка размер 5. Има някои промени и в правилата.

Целта е тази игра да стане малко по-достъпна за желаещите у нас и те да се забавляват на плажа. От една страна състезателите са улеснени от топките, с които ще се провеждат срещите, но в същото време атрактивните изпълнения, типични за сепак такроу, също изобилстват.

Всички мачове протичат под звуците на динамична латино музика.

Правила турнира по плажен такроу

Размер на терена: 13,4 на 6,1 метра;
Височина на мрежата: 1,55 м;
Топка: размер 5

Правила:
Отборите са от по двама играчи. Състезателите имат право при отиграването на топката да използват крака, гърди, рамо и глава. Препоръчителни са атрактивни изпълнения със задни и странични ножици. При изпълнението на началния удар състезателят се намира зад аутлинията. Той си подава топката с ръка преди да я вкара с удар с крак в противниковата половина. Първият сервис се изпълнява след жребий. След изпълнението му играчите на противниковия отбор са задължени да направят поне две докосвания до топката преди да я върнат от другата страна на мрежата. Позволени са до 3 докосвания преди връщането на топката в противниковата половина. Един състезател може да направи максимум две последователни докосвания до топката. Точка се отсъжда при падане на топката на земята, при повече от две последователни докосвания от един играч, при допир на играч до мрежата при отиграването й, при директното й връщането с едно докосване след изпълнението на сервис, или ако не бъде върната в противниковата половина.

Играе се до 2 от 3 сета. Играе се до 15 точки с 2 точки разлика в сет. При равенство /14-14/ сетът се печели от отбора направил 2 точки преднина, или достигнал пръв до 17 точки /което първо се случи/. При равенство в сетовете се играе тайбрек до 8 точки с 2 точки разлика в него. При равенство /7-7/, тайбрекът се печели от отбора направил 2 точки преднина, или достигнал пръв до 10 точки.

Още по темата: общо новини по темата: 4
02.09.2017
29.08.2017
07.08.2017
26.07.2017






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: