Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
50 яхти ще участват в регатата "Кор Кароли"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:11 / 08.08.2017Коментари (0)1601
©
50 яхти ще участват в Регатата "Кор Кароли", която тази година за първи път ще стартира от Бургас. Това стана ясно на пресконференция днес в Община Бургас. В нея взеха участие Красимир Стойчев, зам.- кмет на Община Бургас, Тома Томов, председател Фондация "Кор Кароли", Димитър Новак, секретар на Фондация Кор Кароли, Стойчо Димов от "Пристанище Бургас" ЕАД и Илиян Тенекеджиев от ЯК "Порт Бургас".

Състезанието тази година включва малко над 100 морски мили. Стартът е в Бургас, като началото ще бъде дадено с Про Ам гонка на 12 август от 13.00 часа. В демонстрационната гонка бургазлии ще имат възможност да се качат на борда на някоя от състезателните яхти.

"Същинската надпревара стартира на следващия ден в 10.00 часа, от моста в Бургас в посока остров Св. Анастасия и финал в Свети Влас. На следващия ден участниците потеглят в посока Варна, а в последния състезателен ден всичко ще се решава във варненския залив, на 15 август. Същия ден ще бъде и официалното награждаване", обясни кап. Тома Томов, председател на Фондация "Кор Кароли".

Общо 9 квалифицирани съдии ще обслужват тазгодишната ветроходна регата "Кор Кароли". Главен съдия за поредна година ще е Пламен Георгиев. Ще работят протестна комисия в състав от 3 души и регатна комисия. Ще има и офицер по сигурността. Представител на морска администрация Бургас ще бъде включен в работата по контрола на яхтите.
За повишаване на безопасността по време на регата "Кор Кароли" 2017 отново ще се използва т.н. тракер система. Това е система за онлайн проследяване на някои от яхтите. Ще бъдат разположени 10 тракера на десет яхти, като организаторите ще се съобразят с това, те да са на няколко от най-бързите състезателни яхти, 2-3 от средния клас и някои от тези, чиято конструкция и скорост не им позволява да се наредят напред по дистанцията и ще бъдат в задната половина от флотилията. Информацията ще бъде свободна и достъпна за всеки, който иска да наблюдава на живо развитието на гонките чрез препратка от сайта на регатата www.corcaroli.bg.

"През цялото време от началото до края на всяка гонка дистанцията ще се наблюдава от координатор на монитор така, че при евентуално възникване на ситуация да бъде осигурена моментална връзка с бедстващия, установен характерът на бедствието и информирани спасителните служби", обясниха организаторите.

По време на тази регата ще се демонстрира нейната ефективност като информационен ефект и създаване на по-голяма атрактивност за ветроходния спорт.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: