Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Десетки таланти от школата на БК Черноморец се надяват на чудо
Автор: Екип Burgas24.bg 18:47 / 05.08.2017Коментари (0)3681
© Burgas24.bg
Общоизвестен факт е, че състоянието на бургаския спорт никак не е добро. Футболният Черноморец отдавна фалира, Нефтохимик изпадна в "Б" група и едва крета, баскетболният Черноморец също е пред фалит и остава единственият светъл лъч - волейболният "Лукойл Нефтохимик".

Последният месец Бургас научи лошата вест, че баскетболната емблема БК "Черноморец" е пред фалит.

Ръководството изпрати отворено писмо до медиите, с което призова обществеността, бизнеса и местната власт за подкрепа в най-трудния момент в историята на клуба.

Какво ще загуби градът с фалита на баскетбола? За да намерим отговора на този въпрос потърсихме Радостин Стоянов. Целият му съзнателен живот е свързан с Черноморец. Той е юноша на клуб, бивш професионален баскетболист, а в настоящия момент е треньор на талантите на баскетболната емблема на Бургас.

От 1992 година, още като активен състезател, става треньор на малчуганите на БК "Черноморец", подготвял е и представителната гарнитура. Днес сам не помни колко деца са минали през школата, но разкрива, че са стотици - голяма част от тях и до днес запалени по баскетбола, а на други спортът е дал дисциплина и трудолюбие и ги е откъснал от вредните влияния на улицата.

 

"От 12-годишен съм в Черноморец, а в момента съм на 49 години. Свързан съм генетично с Черноморец и ме боли като виждам какво се случва. Боли ме, че клубът може да фалира. Финансовото състояние се влоши преди около 3 години, когато се смениха ръководството, получиха се големи аномалии, появиха се много задължения - към НАП, към играчи и треньори, а оттам постепенно отборът започна да слиза надолу. В момента сме на дъното. Никога не сме падали в подобна ситуация. Лошата новина е, че ако не се вземат мерки емблемата на баскетбола в Бургас - Черноморец ще изчезне, което е много жалко, защото не бяха далеч времената, в които баскетболистите пълнеха залите", разказа Радостин Стоянов.

Той се надява клубът да оцелее заради историята и децата, които през цялото лято идват на тренировки. Става въпрос за малчугани на възраст 8-10 години, които тренират в зала "Бойчо Брънзов". В клуба има над 70 деца в различните възрастови формации.

Призивът на Радостин Стоянов обаче може и да не бъде чут.

Председателят на комисията по спорт към ОбС Бургас Калчо Белов не вдъхна оптимизъм за спасението на клуба.

"Старото ръководство е управлявало по лош начин, новото може и да има добри намерения, но да представи програма за оздравяване на клуба, да се подсигурят средства. Каква е вината на Община Бургас? Който иска да прави клуб да поеме управлението и да търси спонсори", лаконичен бе Калчо Белов пред радио Бургас. По думите му баскетболът в Бургас няма да загине, защото имало и други алтернативни клубове.

"Излиза, че спортът с марката "Черноморец" загива! Сещам се за футболния отбор, сега и за баскетболния. Не бива да се случва това, защото Черноморец е един от най-старите спортни клубове в страната", категоричен е от своя страна опозиционерът Евгений Мосинов, общински съветник от БСП. По думите му не може общината да си затваря очите за проблемите на баскетбола, както го направи с футбола.

"Защо в Бургас бизнесът не желае да инвестира в спорта?", пита риторично Мосинов пред Радио Бургас и сам дава отговора: "Причините са много - разочарования от предишни собственици, предходни грешки, лошо финансиране и липса на контрол", допълни Мосинов.

Според Мосинов Бургас бил на път да стане "Град на музеите", защото липсвала целенасочена политика за спорта. В същото време се изгражда огромна зала, а накрая ще се окаже, че няма кой да играе в нея, прогнозира Мосинов.

Общинският съветник призова, че общината трябва да се намеси, за да спаси баскетболния "Черноморец".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: