Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Ветроходци от цялата страна идват в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:59 / 20.06.2017Коментари (0)1912
©
Ветроходци от цялата страна ще стартират в Бургас в Деня на основаването на Международния Олимпийски комитет - 23 юни. В петък е първият състезателен ден от традиционната ветроходна регата "Черноморец Бургас".

През трите състезателни дни (23-25.06.) ще бъдат провеждани състезателни гонки пред Мостика. Събитието се организира от яхтклуб "Черноморец Бургас" и със съдействието на Община Бургас.
Регата "Черноморец Бургас 2017" ще бъде най- добрата възможност за националните ни състезатели в клас "Оптимист" за проверка на подготовката им, дни преди Европейското Първенство 2017, на което домакин е град Бургас.

Във ветроходната надпревара ще се включат около 150 състезатели в детските класове Оптимист, Лазер 4.7, Кадет, 420, и олимпийските класове - Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470 и Фин. Състезателите от клас "Оптимист" ще карат на дистанция IODA вариант.

За любителите на ветроходството, които не успеят да се включат в морето, и за радост на отборите, на територията на Яхтклуба отново ще се проведе "Регата на въже" - Фото изложба с най- интересните ветроходни моменти от деня, организирана от клуба съвместно с Бургаската фотографска общност.

Съдийският състав и журито на регатата ще са представители на три ветроходни центрове - Бургаската съдийската колегия от ЯК "Черноморец Бургас", с главен съдия на състезанието Пламен Георгиев, член на ръководството на Варненската ветроходна съдийска колегия.

Съдийското жури ще бъдат оглавено от международния съдия Георги Паунов от РВСК София, а членове са Бистра Рачева - РВСК Варна и Валентин Николов - РВСК Бургас.
За откриването на регатата е поканен Кмета на Бургас и други официални гости, които заедно с бургазлии да станат част от международния олимпийски дух на ветроходния спорт!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: