Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Бербатов и Фиго получиха почетния знак на президента Радев
Автор: Екип Burgas24.bg 15:54 / 14.06.2017Коментари (0)1731
©
Димитър Бербатов и Луиш Фиго получиха от президента Румен Радев почетния знак на президента на Република България за изключителен принос в световния спорт и за подпомагането на развитието на младите хора в сферата на образованието, спорта и социалните дейности.

Бербатов бе удостоен с такъв почетен знак за приноса му в спорта и за подпомагането на развитието на младите хора на изкуството, науката и културата в България.

"За мен е удоволствие да връча почетния знак на президента на г-н Луиш Фиго и г-н Димитър Бербатов. Това е скромен знак на уважение към две големи имена от света на футбола. На признание към двамата изключителни филантропи и приятели на децата", заяви Румен Радев по време на официалната церемония.

Бербатов и Фиго са организатори на благотворителния мач All Stars 2017, по време на който футболните звезди на Луиш Фиго с All Stars ще играят срещу звездите на Димитър Бербатов с United Stars.

Приходите ще бъдат дарени изцяло в полза на каузите на фондациите на футболните звезди.

"Г-н Луиш Фиго е сред най-обичаните футболисти в Португалия. Носител на Златната топка и оставил следа в Спортинг Лисабон, Барселона и Реал Мадрид. В последните години той оставя следа най-вече с дейността на своята фондация, която подкрепя деца в неравностойно положение и затруднения, а това заслужава уважение", каза още президентът Радев и добави:

"За Димитър Бербатов ще напомня, че той е сред най-познатите и обичани българи по света. Той е не само изявен спортист, но и човек с голяма сърце. Бих добавил: "Няма успех без протегната ръга". Благодаря и на г-н Фиго, и на г-н Бербатов, че подават ръка на много деца. Благодаря на г-н Бербатов и че е едно от лицата на "Българската Коледа" и се надявам, че занапред ще подкрепя тази инициатива."

"Искам да изразя благодарността си за топлото посрещане от г-н Президента. Наистина е чест да бъда във вашата страна. Чувствам се горд да получа тази награда, защото идва не от моята родна страна. От сърце благодаря за признанието с тази чудесна награда. Щастлив съм, защото ще имаме шанс да помогнем на много деца", заяви Луиш Фиго.

Димитър Бербатов пък сподели на церемонията: "Благодаря за честта, която ми се оказва. Това показва, че държавата подкрепя каузата, с която съм се заел и ще подкрепя децата, защото те са бъдещето на страната. Още веднъж благодаря за честта, която поставя и отговорност пред мен."

"Това ме задължава да продължа по съшия път да давам добър пример. Да направим тези деца добри хора и в последствие да помагат на други хора", добави Бербатов.
Още по темата: общо новини по темата: 21
03.07.2017
14.06.2017
29.05.2017
26.05.2017
18.05.2017
15.05.2017
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: