Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Приморско отбеляза Деня на българския спорт
Автор: Екип Burgas24.bg 12:44 / 18.05.2017Коментари (0)1537
С масов крос и демонстрация на бойни техники Приморско отбеляза Деня на българския спорт. Спортното събитие постави началото на празненствата по случай празника на града и 20-годишнината от обявяването му за община.

Стартът на кроса, в който се включиха над 100 привърженици на спорта от различна възраст, бе даден пред сградата на Общината. Преди началото на състезанието спортистите получиха подарък от Общината - разноцветни тениски, които изпъстриха площада и направиха празника по - атрактивен.

Състезателите трябваше да пробягат разстояние от 2000 м. по предварително определен маршрут. Най-бърз и издръжлив се оказа Иван Бисеров, който успя да преодолее разстоянието за 7 минути и 5 секунди и пръв да пресече финалната линия. След него с време от 8 минути и 6 секунди на второ място се нареди Атанас Иванов, а трети остана Васил Димитров с 8 минути и 13 секунди.

Четвърти финишира Ясен Недков с време от 8 минути и 20 секунди.
Първенците в масовия крос бяха наградени с купи, а всички успешно завършили получиха грамоти. За "най-малък участник" беше провъзгласен 8 годишният Денислав Грудов. За "най-възрастен състезател" беше отличен Петър Костадинов, а семейство Копчелиеви грабнаха наградата за "най-спортно семейство".

За Деня на българския спорт каратистите от СК "Аригато" направиха демонстрация на бойни техники на амфитеатъра. Младите надежди на Приморско бяха поздравени и наградени от кмета за високите си спортни постижения.

Сияна Стратиева, която завоюва бронзов медал от Европейското първенство по карате киокушин в Дания и златото от "SWISS OPEN JUNIOR 2017" в Швейцария, беше от първите, които получиха награда от градоначалника.
С почетен плакет се сдобиха още Александър Вълчев, Станимир Киров, Тереза Стратиева и Станимира Копчелиева.

Кметът Германов награди и треньорския екип: сенсей Христо Терзиев, Лъчезар Димитров и Никола Попов. За високи заслуги в организационната дейност на приморския карате клуб плакет получи и Мариан Кертев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: