Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Бели платна изпълват залива на Бургас през почивните дни
Автор: Екип Burgas24.bg 15:36 / 28.04.2017Коментари (0)1850
©
Започна международната регата "Порт Бургас-Бургаска ветроходна седмица". Първата гонка стартира в 14.00 часа днес /28.04.17 г./, след вдигането на мъглата в залива. Решението бе взето на конференция, водена от председателя на международното жури Нино Шмуели от Израел, който е бил главен съдия на Олимпийската ветроходна регата в Рио де Жанейро през 2016 г.

В състава на журито влизат още Искра Йовкова -България, Йоана Ханджиоглу и Илкер Байандър от Турция, Дан Митичи - Румъния и Крис Теодосис - Гърция.

Участниците в международното ветроходно състезание са от България, Азербайджан, Беларус, Гърция, Кипър, Кувейт, Румъния, Русия, Турция, Украйна и Франция. В клас "Оптимист" има 150 ветроходци, в "Лазер 4.7" - 23-ма, в "Лазер Стандарт" ще се състезават 10 лодки, в "Лазер Радиал" - 11, в клас "420"участниците са 7, в "470" - 8 и в клас "Фин" умения ще покажат 15 състезатели.

Най-много са младите ветроходци в клас "Оптимист" и това не изненадващо, тъй като международната регатата "Порт Бургас - Бургаска ветроходна седмица е генерална репетиция за Европейското първенство през 2017 г. в този клас, на което Бургас ще домакин през август.

От днес до 1 май заливът на Бургас ще е оживен от платната на ветроходците. Жителите и гостите на града могат да се насладят на красивата гледка от Морската градина и Моста. Резултатите от гонките ще бъдат публикувани на www.bourgassailingweek.org.

Организатори на ежегодното ветроходно състезание са "Пристанище Бургас" ЕАД, Яхт клуб "Порт Бургас" и Община Бургас. Проявата е част от спортния календар на Българската федерация по ветроходство и на Международната федерация по ветроходство, и е с категория 50 точки на Wоrld Sailing.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: