Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спортният министър намекна за много проблеми около строежа на "Арена Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:43 / 10.02.2017Коментари (3)8352
©
Проф. д-р Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, представи екипа, с който ще работи през следващите няколко месеца. Зам.-министър на младежта и спорта с ресор "младежки политики" е Мая Тодорова, началник кабинет на министъра е Веселин Радков, главен секретар е Лилия Иванова, съветник на министър Дашева е Емил Костадинов, а директор на Дирекция "Връзки с обществеността и протокол" е Станчо Шукеров.

"Животът на нашето правителство ще е кратък и поставените за изпълнение задачи ще бъдат преди всичко оперативни - каза проф. Даниела Дашева. - Това не означава, че няма да очертаем перспективи за развитието на българския спорт в следващите месеци или години. Идеите, които имаме, ще оставим в наследство."

Една от основните цели на проф. Дашева и екипа й е да работи за възможно най-доброто протичане на Председателството на България в Европейския съюз през следващата година. Министерството на младежта и спорта е отговорно в две направления - спорт и дейности, свързани със спорта, и младежки политики и дейности, насочени към младежкия сектор. 

Втората оперативна задача пред екипа на проф. Дашева е разглеждане и оптимизиране на административната и нормативна уредба в министерството. Тя не е свързана с търсене на нередности, а се налага заради настъпили промени в документи и правилници, подчерта министър Дашева.

Министерството на младежта и спорта залага действия и в сферата на науката в спорта. Ще бъде проведен семинар за специалисти в областта на експертната и научно-приложната дейност, за да се коментират най-добрите практики за координация и контрол на спортната подготовка. 

Екипът на проф. Дашева ще организира и обществен дебат за бъдещето и системата на спорта, която трябва да бъде съобразена с обективните икономически и социални реалности.

"Целта е и занапред да се радваме на успехите на нашите спортисти така, както се радвахме миналата седмица на успехите в сноуборда, а тези дни вероятно и на Григор Димитров" - каза проф. Дашева.

ММС ще съдейства на федерациите по зимни спортове за успешна подготовка и участия в състезания. Министерството очаква не само квоти за следващите зимни олимпийски игри в Пьончанг, Южна Корея, но и престижни класирания.

"Ще съдействаме максимално на всички спортни федерации за това, техните дейности да протичат нормално и в рамките на мандата на това правителство да няма проблеми в усвояването и получаването на средствата, организацията на спортния календар и тренировъчната дейност на спортистите в съответните федерации - каза проф. Дашева.

"Уверявам ви, че работата на министерството ще протича нормално и няма да бъде нарушена. Няма да извършваме самоцелни ревизии и проверки, но ако открием нередности, ще ги обявим. Искаме да видим позитивното и да надградим съобразно възможностите, които ни дават тези два месеца."

Сред приоритетите на министерството е и подкрепата на Варна за Европейска младежка столица. 

"Строителството на зала "Фестивална" върви в норма - каза проф. Дашева. - Очаква се през май или в края на април да бъде готова. Има известно забавяне заради климатичните условия и изискванията за поставяне на настилката. Но то всеки момент ще започне. Проблемите със строителството на залата в Бургас са повече, но и този обект няма да бъде оставен без надзор и възможности да продължи строителството. Връзката между Национална спортна академия и Министерството на младежта и спорта никога не е била само протоколна. Била е достатъчно функционална и действена и ще продължи да бъде такава" - заяви министър Дашева.



Още по темата: общо новини по темата: 35
15.11.2023 »
15.11.2023 »
14.11.2023 »
18.05.2023 »
18.05.2023 »
18.05.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Грозния вид дали е направил впечетление някому
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: