Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Оспорвани двубои и много изненади на 10-то издание на шахматния турнир за купа "Янко Гюзелев“
Автор: Екип Burgas24.bg 10:35 / 09.02.2017Коментари (0)1243
Бърз ум, аналитична мисъл и атрактивни шахматни битки предложи на любителите на стратегическата игра 10-то издание на турнира за купа "Янко Гюзелев". 58 шахматисти се включиха в турнира тази година.

"Щастлива съм, че всяка година тук виждам познати лица. Радвам се, че има толкова много деца, които обичат шаха", коментира при откриването на турнира внучката на Янко Гюзелев - Ивон. Състезанието протече по швейцарската схема в 7 кръга.

При децата до 10 години най-добра на черно-бялата дъска беше Жасмина Кондева. Ефим Кан триумфира при децата до 14 години. С резултат от 5 точки Ефим се нареди на пето място в генералното класиране, изпреварвайки десетки доказани шахматисти. И тази година победител при мъжете е Вячеслав Тиличеев. Той успя да завоюва 6,5 от 7 възможни точки.

Без нито една загуба и само с едно реми, Тиличеев доказа, че е един от стабилните родни шахматисти. След него остана гросмайстор Борис Чаталбашев, който е на трето място. 10-то издание на турнира приключи с изненада. Победителите в двете детски категории се срещнаха в директен сблъсък.

Жасмина и Ефим играха по правилата на блиц шаха и гилотинната елиминация. В тази партия победи Ефим, който получи и юбилейна монета, посветена на годишнината на турнира. Шахматният турнир за купа "Янко Гюзелев" се превърна в традиционен и очакван от състезателите. Тази година той е част и от спортната програма на Община Бургас.

"Това ни дава самочувствието и увереността, че ще продължим традицията и турнирът ще продължи да съществува", обясни Ивон Гюзелева. Организаторите на турнира сем. Гюзелеви и шахматен клуб "Бургас - 64" получиха и поздравителен адрес от кмета Димитър Николов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: