Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Грънчов: И през ум не ми минава, че може да изпаднем
Автор: Екип Burgas24.bg 11:56 / 26.01.2017Коментари (0)1810
© Burgas24.bg
Защитникът на Нефтохимик Ангел Грънчов коментира състоянието на славния някога бургаски тим, а и случилото се в последните месеци с бившия му клуб - ЦСКА, с който той спечели Купата на България през миналата година. Ето какво заяви Грънчов в интервю за "Меридиан Мач".

- Ангеле, как върви подготовката на Нефтохимик?
- Точно сега сме в почивка. Иначе се готвим на стадиона в Поморие на изкуствен терен, на който условията са добри, дори и при лошо време.

- Защо Нефтохимик не се представи добре през есента и се намирате на предпоследното място и ще бъде ли по-различно през пролетта?
- Като гледам изказванията от другите отбори, абсолютно всички обявяват, че през пролетта ще са по-силни. Надявам се и с Нефтохимик да стане така. Наистина с оглед потенциала, който имаме, за момента сме на незавидно място. Според мен причините бяха, че не беше добре организирана лятната подготовка. Селекцията се правеше в движение, записаха се няколко негативни резултата в началото на сезона и това се отрази.

- Теб лично за коя загуба най-много те е яд?
- Не мога да откроя един мач - имаше такива, в които играхме много силно и не взехме нищо, в други пък не се представихме много добре, но победихме. Изпуснахме няколко точки, които бяха в графата "задължителни", но се надявам, че това няма да е фатално с новия регламент, по който се провежда първенството.

- Той харесва ли ти?
- Дали е удачен, оценка може да се даде след края на сезона. Сигурно е, че безсмислените мачове ще намалеят много. Не мога да кажа, дали е справедливо да си завършил във втората осмица и после ако си първи в нея, да биеш в бараж третия в горната шестица и да играеш в Европа. Ако някой го направи, сигурно ще си каже, че заради усилията, които е положил това е справедливо. Този, който пък целия сезон е трупал точки и накрая в един бараж изпусне Европа, вероятно ще твърди, че регламентът е лош. Поне ще бъде интересно.

- Ти убеден ли си, Нефтохимик ще запази мястото си в Първа лига и какво е мнението ти за нивото на конкурентите ви в долната част на таблицата?
- Да, убеден съм, че ще останем. И през ум не ми минава, че може да изпаднем. За конкурентите мога да кажа, че като цяло нивото на българските отбори и българските футболисти е изключително изравнено. Един мач може да биеш с 4:0, следващият да паднеш с толкова. Разликата е минимална и всичко се решава от организацията, късмета. За Дунав може да се каже, че са приятната изненада - ако ви кажа, че не съм изненадан от тях, ще излъжа. Но може би е нормално да постигат успехи - запазиха състава си от "Б" група и явно са добър колектив.

- Притеснява ли те, че в Нефтохимик се взимат футболисти, които играят на твоя пост (б.а. Георги Хашев)?
- Не, защото сезонът е дълъг, има много мачове, ще се стигне до контузии и наказания и е добре да имаме повече футболисти. Хубаво е и да има конкуренция.

- Твоите амбиции какви са, ще те видим ли скоро в по-голям клуб?
- Един футболист преди време ми каза, че всеки трансферен прозорец чакал да ходи някъде и така в чакане прехвърлил 30-те години. Така че аз гледам да не се фокусирам много в бъдещето, а в настоящето. А амбициите ми са да си играя в Нефтохимик.

- Не мога да не попитам и за мнението ти за ЦСКА. Какво мислиш за всичко, което стана с бившия ти клуб в последните 6 месеца?
- Аз мнението си за ЦСКА съм го казал. Откакто го казах се случиха доста неща. И след тях то не се е променило и мисля, че се доказа, че съм прав.

- Как ще коментираш, че все по-малко хора от отбора, който спечели Купата на България през миналата година, в момента играят на "Армията"?
- Това си е решение на ръководството. Щом са преценили, че тези футболисти не стават... Аз мисля, че момчетата, които дойдоха от Литекс, както и чужденците имат качества, но не само спортно-техническите качества са необходими. Просто шефовете решиха, че като сменят старите футболисти с нови, бързо ще вдигнат нивото, но се видя, че не е толкова лесно.

- Този отбор, който играе в елита, ли е твоят ЦСКА и истинският ЦСКА според теб?
- За мен истинският ЦСКА е този, който спечели Купата пред 35 000 души. Когато този, който в момента е на "Армията", заиграе пред толкова, може да претендира да е истинският. Този, който сега е на "Армията", представлява група треньори, футболисти и ръководители, които прекръстиха отбора си, нарекоха себе си ЦСКА, сложиха червените екипи и се настаниха там. Опитват и да накарат хората да повярват, че това е истинският ЦСКА. Разбира се, важно е на какво мнение са и феновете, а не всички мислят еднакво.

- Ти би ли играл отново в този ЦСКА?
- Не. Когато си тръгвах имах разговор със сина на г-н Ганчев. Обяснил съм мотивите, поради, които си тръгвам. Ако получа оферта, ще я разгледам, но няма да я приема. Не мисля, че ще обърна палачинката. Причините, поради които си тръгнах от този клуб, скоро няма да се изменят и затова не виждам как бих могъл да заиграя в този отбор.

- Мнението ти за случая с Павел Головодов какво е? И искаш ли той да ти стане съотборник в Нефтохимик, каквато възможност има?
- И по този случай има две гледни точки - на Головодов и на клуба. Аз не съм наясно в детайли и не мога да коментирам. Знам какво той преживя. Много хора се изказват по неговия случай и казват, че са наясно с това, което го е сполетяло, но само човек, който е минал през това може да знае. Не знам дали пак ще станем съотборници, но му пожелавам да се съвземе и да си стъпи на краката, независимо къде ще продължи да играе.

- Мнението ти за това, което се случи на "Армията" с Христо Янев?
- Винаги ще имам съмнение, че беше въпрос на време това да се случи. Той заслужаваше да работи по дълго, а не след първите два лоши резултата да си отиде.

- Прочете ли книгата на Христо Янев и, ако напише нова за спечелването на Купата с ЦСКА, очакваш ли и ти да си сред главните герои в нея?
- Още не съм прочел книгата му, но ще го направя скоро. Сега приключвам други и след това ще мина на неговата. Ако има и такава за ЦСКА, разбира се ще прочета и нея. По принцип обичам да чета автобиографии на спортисти, защото от тях могат да се научат много ценни неща. И не само автобиографии, разбира се.

- Има ли кой да спре Лудогорец тази година?
- Като гледам бавещата се селекция в ЦСКА - едва ли. Левски обявяват, че могат да ги спрат и това е целта им, но ще им бъде доста трудно според мен.

- А ще успее ли Лудогорец да елиминира Копенхаген?
- Мисля, че да. Имат сериозни шансове. Пожелавам им да успеят, защото това ще е добре за българския футбол.

Още по темата: общо новини по темата: 171
15.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
01.05.2017
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: