Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
IAAF обяви дали ще анулира рекорда на Стефка Костадинова
Автор: Екип Burgas24.bg 17:40 / 09.01.2017Коментари (3)1601
© БОК
Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) отказа да заличи всички поставените до момента световни рекорди.

Припомняме, че миналата седмица президентът на Асоциацията на спортните журналисти Джани Мерло поиска всички световни рекорди да бъдат анулирани заради случаите с хванати спортисти с допинг.

"Ако всички световни постижения бъдат анулирани, това ще се отрази и на онези атлети, които не са взимали допинг. Те не само ще загубят мястото си в историята на леката атлетика, но и върху тях ще легне сянката на съмнението, че не са постигнали по честен начин успехите си", обявиха от международната организация.

От IAAF са категорични, че няма как да се стигне до подобна драстична стъпка, но се отнасят с разбиране към проблема.

"Наясно сме, че преди години може да е имало атлети, които не са постигнали своите рекорди по легитимен начин, но не бива да се наказват атлети, които никога не са употребявали допинг и са постигнали успехите си с усилен труд и много отдаденост", съобщиха от IAAF в писмо до Асоциацията на спортните журналисти.

Така великият световен рекорд на Стефка Костадинова от 1987 година - 209 сантиметра, остава в историята и няма да бъде анулиран.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ако контрола от тук нататък е по стриктен и искат да изчистят спорта от химии и стимуланти,няма нужда да анулират стари постижения. Те сами ще останат в историята,като 2ри,3-ти и прочие,когато се появи нов световен рекорд. Помня как бяха обявявани разни рекорди за предел на човешките постижения и после бяха подобрявани. Ако сега има контрол,последния рекорд на 400 метра бягане за мъже беше фантастичен на Уейнд Ван Нийкерк и подобри постижението на феноменалния Майкъл Джонсън отпреди 17 години. Трябва ли ако всичко е чисто,да си мислим,че тогава Джонсън е бил с допинг или сега ако южноафриканеца е чист, се дължи на неговия талант. Просто еволюция в бягането,утре може да се появи и нов стил и талант във високия скок за жени и да бие постижението на Стефка. 23 години беше рекорда на дълъг скок за мъже на Боби Биман - 8,90 метра от 1968. Чак през 1991 г, Майк Пауъл го би с 5 см.Карл Люис в същото състезание постигна 8,91 см,значи 2 ма спортисти са го подобрили след повече от две десетилетия!
+3
 
 
Естествено, че това е тъп подход, като при Сталин - "Има човек-има проблем, няма човек-няма проблем"... Като не могат да хванат вземащите допинг, давай - всички под ножа....Преди време подобно "анулиране" на световните рекорди направиха във щангите (като промениха категориите). Е, да не би да се спря употребата на допинг в тежката атлетика ?
+3
 
 
Не съм спортист и не мога да знам колко усилия и тренировки струват поставянето на какъвто и да е рекорд. Но така да искаш с лека ръка да заличиш постиженията на едно цяло поколение спортисти е меко казано инфантилно мислене. Като сложим на страна субективните фактори "кой приемал забранени стимуланти, кой не", факта че за някой рекорди не се е намерил спортист който да ги подобри говори, че или това наистина са границите на човешките възможности на този етап от развитието ни, или сегашното поколение спортисти е по-мързеливо от предходните.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: