Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Ексклузивно: Нефтохимик поиска от кмета Николов милион и половина лева
Автор: Екип Burgas24.bg 14:06 / 28.11.2016Коментари (9)5123
© Burgas24.bg
Финансова помощ в размер на милион и половина лева поиска Нефтохимик от община Бургас, показа справка на Burgas24.bg. Писмото до кмета Димитър Николов е изпратено днес и е подписано от изпълнителния директор на "шейховете" Павел Бошнаков. В разбивката на клуба се посочва, че 300 хиляди лева от исканата сума са предназначени за финансиране на детско-юношеската школа, а останалият милион ще отиде за нуждите на представителния отбор. Към момента финансирането на Нефтохимик се поемаше главно от спонсори, основният от които е именно Павел Бошнаков. Явно обаче, въпреки щедрите обещания за парични постъпления от нови рекламодатели, такива до момента няма и единствената надежда за клуба остава община Бургас.

"През текущата 2016г. ръководството на Професионален футболен клуб "Нефтохимик Бургас - 1962" АД положи изключителни усилия за изграждането и утвърждаването на футболния клуб и за връщането на славата на гр. Бургас като футболен град със спортни традиции в тази сфера. Направени бяха множество промени - организационни, структурни, финансови, управленски, като основната идея и цел на ръководството бе да се повиши нивото на спортните постижения, макар и в рамките и ограничението на разполагаемите средства. Все пак отчитаме, че бургаският клуб към момента има голям напредък и вярваме, че скоро той ще заеме мястото, което му се полага. За осъществяването на тази цел обаче, сме изправени пред необходимостта да потърсим подкрепа и съдействие от Община Бургас, не само в качеството й на акционер на клуба, но и като институция, подпомагаща и насърчаваща развитието на спорта в града", се посочва в писмото.

"С оглед на това се обръщаме към Вас с молба и при наличие на възможност от страна на Община Бургас, ПФК "Нефтохимик Бургас - 1962" АД да бъде подпомогнат финансово като бъдат отпуснати средства, които ще послужат за развитие, както на мъжкия, така и на детско-юношеския футбол в града. В този смисъл на клуба са необходими следните средства: от една страна, за приключване на настоящата 2016г. във връзка със съществуващата нужда от покриване на текущите разходи, на дружеството ще бъдат необходими 200 000 лв. От друга страна, за предстоящата 2017г. за постигане на поставените пред клуба цели, а именно: затвърждаване на бургаския клуб в "А" група, създаване на по-добри условия за развитие на отборите - мъжкия и детско-юношеските, повишаване на квалификацията на спортните състави, подобряване на спортно-техническата подготовка, на дружеството ще са необходими средства, както следва: за финансиране на детско-юношеската школа - 300 000 лв. и за финансиране на мъжкия представителен отбор - 1 000 000 лв. Вярваме, че отпуснатите по този начин средства, ще осигурят на ПФК "Нефтохимик Бургас - 1962" АД достатъчно ресурси и капацитет, с които клубът да посрещне поставените нови цели, а това от своя страна ще доведе до сигурни високи успехи и постигнати резултати", се казва още в искането, отправено до кмета Димитър Николов.

 

Още по темата: общо новини по темата: 171
15.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
01.05.2017
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.11.2016 г.
0
 
 
Не се ли бръкне в джоба НХК, няма спасение. Общината не е длъжна да налива много пари в този проект.
Aнонимен
на 28.11.2016 г.
0
 
 
Общината отпусна най-много средства за тяхната школа, а алчния Бошнак ламти за още. Нека да каже къде са успехите на децата на Нафтата ако не му е неудобно. Черноморец ги убиха от бой при всички възрасти.
Aнонимен
на 28.11.2016 г.
0
 
 
Няма да храня софиянци.....
Aнонимен
на 28.11.2016 г.
0
 
 
"че бургаският клуб към момента има голям напредък и вярваме, че скоро той ще заеме мястото, което му се полага" какъв напредък бе помяри,да си купуват мачовете им трябва.за друго не стават ...миризливци зелени
0
 
 
Кмета пари ли ще раздава? Аз къде да си пусна и аз молбата/искането за определена сума? :D
Aнонимен
на 28.11.2016 г.
0
 
 
Айдеее и тия се нареждат на хранилката.....Нали нямаше да се дават пари от Общината за Нефтохимик? Кметеее, кметеее..още не сме изсърбали попарата на ПСФК-то, ти вече дробиш нова с Нефтохимик.....Не спряхте да я крадете тая община, нямате наяждане!!!!! Народа ще ви изрита всичките, да знаете!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: