Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Над 20 000 души ще наблюдават рали "Писта Бургас 2016“
Автор: Екип Burgas24.bg 14:13 / 19.10.2016Коментари (0)2381
©
През този уикенд Бургас ще е домакин на шестия кръг от Националния шампионат по автомобилизъм "Писта - Бургас - 2016". Надпреварата ще се проведе на 22 и 23 октомври (събота и неделя).

Подробности за предстоящия кръг от рали шампионата бяха съобщени на специална пресконференция, в която участваха зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев, Радко Петров - организатор на "Писта - Бургас 2016", Иван Гюлев от общинския отдел "Безопасност и организация на движението", представители на "Пътна полиция" и СБА.

Красимир Стойчев подчерта, че най-важното при организацията на състезанието е да се гарантира сигурността за зрителите и участниците.

Тази година състезателният маршрут е променен, за да няма неудобство за движението в града. Ще бъде затворен целият пътен възел "Запад" и част от ул. "Одрин" в отсечката от базата на фирма "Авто тест 2000" до бившето поделение "Лозово".

Движението по ул. "Крайезерна" ще се извършва нормално без да се нарушава достъпът до пристанището и фирмените бази в промишлените зони. Влизането и излизането от ул. "Одрин" ще става от кръстовище "Трапезица".

Автобусите, които обслужват кварталите "Лозово" и "Долно Езерово", ще се движат по ул. "Крайезерна". Бул. "Тодор Александров", който води към "Меден рудник" и Южното Черноморие тази година няма да бъде затварян.

До момента готовност за участие са заявили 47 пилоти от 20 спортни клуба от страната. Това е рекорден брой в дисциплината за сезона. В ралито ще има силно бургаско участие в лицето на Пламен Камбуров и Стоян Апостолов.

Старт-финалната линия ще е пред "Кроношпан". Оттам автомобилите ще преминават по ул. "Одрин", следва обратен завой по пътен възел "Запад" и връщане към началната точка на пистата.

Обособени са 5 зони за зрителите, като едната от тях ще е с ограничен достъп. Организаторите съветват посетителите да бъдат изключително внимателни и да не са оставят деца без надзор.

Автомобилите, които участват в състезанието, са разпределени в три серии в зависимост от работния обем и мощността на двигателя.

В първата серия "Спорт" състезателните машини са с обем на мотора до 1 600 куб. см и минимално тегло 850 кг. без турбо.

Вторият клас включва коли с двигатели до 2 000 куб. см и минимално тегло 900 кг - без турбо.

Най-атрактивна е третата серия, в която ограничения почти няма. Там се състезават автомобили с работен обем на двигателя над 2 000 кубически сантиметра и минимално тегло 1150 килограма също без турбо. В този клас се очаква оспорвана битка между Пламен Камбуров, Константин Маршавелов и Илия Царски.

В събота ще се проведат тренировките и квалификациите за време. Състезателите имат на разположение два квалификационни прозореца от по 20 минути, протичащи последователно за трите серии. При подреждането на стартовата решетка се взема най-доброто време, което всеки пилот е записал по време на тренировките.

В неделя е същинското състезание. Гонките са в два манша и протичат последователно по серии. Всеки състезателен манш дава точки, които служат при формирането на генералното годишно класиране.
Още по темата: общо новини по темата: 34
29.06.2020
22.01.2020
20.10.2019
20.10.2019
18.10.2019
27.09.2019
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: