Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Това ли е истинското лице на Нефтохимик?
Автор: Екип Burgas24.bg 18:49 / 25.09.2016Коментари (0)3300
© Burgas24.bg
Нефтохимик винаги е имал една от най-възхитителните агитки в цяла България. Винаги колоритни, винаги предани, винаги отдадени на отбора. Пред великата публика на Нафтата глава свеждаха грандовете Левски и ЦСКА, феновете следваха отбора навсякъде и бяха неговият най-верен 12-играч.

Истината е, че тези привърженици ги има и днес. Гласът им обаче е заглушен от шепа хулигани, които могат да се изброят поименно на пръстите на едната ръка. Тяхната единствена радост в живота е да рушат, да хвърлят седалки, да чупят и да палят. Може би това е техният начин да разтоварят от ударите на нелеката си съдба. Това е група хора, която отчаяно се опитва да наложи собствените си правила. Която бие футболистите, защото не играят според техните очаквания... която налага журналистите, защото си позволяват да изрекат на глас грозната истина. Група, която гони треньори, назначава спонсори, която си въобразява, че е лицето на Нефтохимик. Не! Това озъбено, уродливо лице, с блеснали от омраза очи, не е лицето на Нефтохимик.

Лицето на клуба са всички онези, за които емблемата означава много повече от нечие его. Същото това его, което в мача срещу Локомотив Пловдив, се опита да срине Нефтохимик със земята.

Вместо да обединят агитката и да подкрепят отбора срещу един корав съперник, вместо да вдъхнат нужния кураж на току-що пристигналия треньор Христо Янев, тази шепа хора разигра долнопробен театър, който този път може да струва твърде скъпо за истинските фенове на Нефтохимик.

В събота вечерта, в шампионатния дебют на Ицо Янев, няколко души обърнаха знамето на Нефтохимик като за война - случай без аналог в клубната история. След това издигнаха лозунг, който явно бе в подкрепа на лицето Манол Петров - арестуван за побой на журналистка. Нещо повече - тези няколко човека с ултимативен тон са принудили нормалните фенове да освободят централните места на трибуната, за да покажат патетичната си хореография. За финал те скочиха на единствените хора, заради които Нефтохимик не само съществува, но и в момента се намира там, където му е мястото - сред най-добрите.

Тези, които в събота обявиха война на ръководство и отбор, трябва да се молят Бошнакови да не се уморят от циркаджийските им номера и да не хвърлят кърпата, защото кметът Димитър Николов ще ги последва на секундата. А стане ли това, всички знаем къде отива Нефтохимик...
 
Едва ли обаче само случаят с Манол е в основата на целия шум, който се вдигна на мача с Локомотив. Ако беше така, неговите авери щяха да го защитят още по време на срещата с Левски - ден след бруталната изцепка. Но не го направиха. Във футболните среди все по-упорито се говори, че някой умело дирижира събитията в агитката и се опитва да използва няколко души като бухалки срещу ръководството на клуба. Лице, което е било позорно изгонено от Нефтохимик, в момента се опитва да буни духовете и да разчиства стари сметки. Говори се още, че именно този човек е наел адвоката, който ще брани бияча на жени в съда. Дал е и пари на ръка на няколко човека, за да настройват феновете и да сеят раздори. Кои са тези хора - в агитката сами могат да ги разпознаят.

Време е да го направят, за да се обединят и да застанат зад каузата Нефтохимик, защото клубът има нужда от привържениците си повече от всякога. Сега, когато всичко в клуба се нарежда, когато начело на "шейховете" стои най-перспективният български треньор Христо Янев, а в отбора бяха привлечени изключително качествени попълнения, когато има сериозни хора, готови да гарантират финансовата стабилност на Нефтохимик, позитивните резултати няма да закъснеят. Единственото, от което се нуждае отборът, са неговите истински фенове!

Източник: Стиляна Божидарова






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: