Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Г-н Пренеров, спрете се! Нефтохимик не е авантюра, а Вашето е политическа шизофрения!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:09 / 30.08.2016Коментари (2)3880
© Burgas24.bg
Чудо се случи по време на днешната сесия на Общински съвет - Бургас. Опозицията в лицето на БСП и НФСБ се обедини в подкрепа на проекта общински Нефтохимик, докато съветници на ГЕРБ изненадващо се обърнаха срещу кмета Димитър Николов, искайки ритуалното затриване на футболния клуб.

Поводът за поредните разгорещени дебати в местния парламент беше простичък - отчет на Евгений Мосинов за общото събрание на Нефтохимик. Настроенията в залата бяха на двата полюса - от Осанна до Разпни го, като поведението на някои от съветниците бе меко казано нелогично и дори абсурдно. Бомбата хвърли телевизионерът Веселин Пренеров, който заяви от трибуната, че общината трябва да оттегли подкрепата си към "шейховете", а отборът ако не се стегне да напусне Първа лига, за да не срами името на Бургас.

"В момента над 90 % от момчетата в Нефтохимик са външни за Бургас, отборът се намира в долната половина на таблицата, борим се със зъби и нокти с Горна Оряховица и Монтана, което за мен не подхожда на Бургас. Аз съм футболен запалянко, но ако нещата вървят зле, може елегантно да излезем и да напуснем тази лига. Никой няма да ни прости, ако продължаваме да харчим общински пари. За два мача на стадиона имаше 1500 души, а в същото време залите за културни мероприятия това лято са претъпкани. Бургас стана културната столица на България", изказа се някак неподготвен общинският съветник от ГЕРБ.

Думите му нямаше да звучат толкова абсурдно, ако само преди месец, по време на юлската сесия Пренеров не бе аргументирал с абсолютно същите доводи вливането на свежи 100 хиляди във футболния клуб. Тогава телевизионерът изтъкна, че всяко начало е трудно, че не може Нафтата да се бори за оцеляване с отбори като Локомотив Горна Оряховица и Монтана, затова общината трябва да помага до подписването на спонсорските договори. Нещо повече - тогава Пренеров смело чертаеше планове за влизане в първата шестица, за участие в евротурнири и гордо позираше от трибуните на стадион "Лазур" редом до кмета и областния управител. Какво се промени само за месец, та днес Пренеров настоява парите, предвидени за футбол да се пренасочат към култура? В град, който не можа да се пребори за европейска столица на културата, но стана европейски град на спорта.

И докато общинските съветници от ГЕРБ подлагаха собствения си началник на кръстосан огън, неговите опоненти някак успяха да му влязат в положение.

"Бургас имаше невероятния шанс да вкара отбор в Първа лига. Това се случи след бързата реакция на кмета и на всеки един общински съветник. На г-н Пренеров, искам да му кажа, че това е най-контролираното дружество, в което общината участва. На общо събрание ходим трима общински съветници. Почти всеки понеделник правим оперативки. Следим внимателно ситуацията. Паднахме от ЦСКА, но победихме Берое. Така е във футбола. Понякога печелиш, но другаде губиш", мъдро обясни Евгений Мосинов от БСП.

Разбираме, че като председател на Постоянната комисия по култура към местния парламент е някак логично Веселин Пренеров да подценява футбола, за сметка на културно-масовите мероприятия. Но Бургас има нужда и от футбол, а феновете имат нужда от своя Нефтохимик. Който съвсем не е боксовата круша на футболния ни елит, както мнозина прогнозираха. И не на последно място, г-н Пренеров, пресявайте по-внимателно думите си от трибуната в ОбС, защото Вашето граничи с политическа шизофрения!

Източник: Стиляна Божидарова
Още по темата: общо новини по темата: 171
15.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
01.05.2017
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.08.2016 г.
0
 
 
закривай поредния мазутски урод
Aнонимен
на 31.08.2016 г.
0
 
 
аматьорски анализ на автора
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: