Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Таран на Нефтохимик: Публиката ни е добра, беше ми омръзнало да играя срещу малки отбори
Автор: Екип Burgas24.bg 11:56 / 18.07.2016Коментари (0)2302
© ПФК Нефтохимик
Костадин Хазуров е сред познатите и утвърдени имена в българския футбол, като от новия сезон ще за­щитава цветовете на новака в елита Нефто­химик. През миналата година централният нападател се завърна в родния футбол, като за втори път облече фланелката на ЦСКА и дори завърши сезо­на като голмайстор на "армейците". През лятото обаче той се оказа излишен за но­вия отбор и се пре­мести в Бургас, къде­то се надява да по­могне на "шейховете" за триумфално завръ­щане сред най-добрите. Хазуров даде интервю пред "Меридиан мач".

Коце, как оча­кваш да се предста­ви Нефтохимик през новия сезон?
- Надявам се добре. Ние сме нов отбор, а силен тим не се прави за 2-3 седмици. Се­лекцията при нас още е отворена, идват но­ви футболисти. Сега при нас на проби са сърбин и хърватин. Нямам представа да­ли ще останат, ще се разбере следващата седмица. Бургас оба­че е футболен град, Нефтохимик има се­риозни традиции.

В последната контрола победихте Несебър с 3:0. Оби­гра ли се вече отбо­рът?
- Ще ни трябва още време. Победата бе хубава и за самочувс­твие, но това са само контроли. Освен това всички играхме само по едно полувреме, за да види треньорът повечето от нас в игра. Ние откриваме пър­венството на 29 юли с Локо (Горна Оряхови­ца). Надявам се дото­гава да сме вдигнали нивото. Ако сега кажа, че сме готови, ще ви излъжа. А и съм убеден, че повечето отбори вли­зат в ритъм едва след третия-четвъртия кръг. Преди това ни­кой не е в най-добро­то си състояние.

Бързо ли прие офертата от Нефто­химик?
- Да, потърсиха ме веднага, след като ме освободиха от ЦСКА. Бяха настоятелни, а и ставаше въпрос за "А" група. Нямаше как да откажа. Освен това отборът е добър, тренираме на базата "Гнездо на акулите", което преди се пол­зваше от Черноморец. Публиката ни е добра. Миналата година все пак малко ми беше омръзнало да играем срещу малки отбори, на лоши терени. Дано и този сезон е успешен за мен.

Когато подписва­ше договор с Нефто­химик, шефовете обявиха ли какви са целите пред отбора?
- Ръководството ни е от футболни хора, те си знаят работата. Ха­ресва ми, че никой не се изхвърля тук, обе­щава само работа, не и бързи успехи. Преди първенството едва ли не всеки заявява Лига Европа като цел, а след това се ока­зва, че това не е съв­сем така. Най-важно­то сега е Нефтохомик да се утвърди в Първа лига. Ще направим всичко възможно това да се случи.

През миналия се­зон Лестър бе фаво­рит на букмейкърите за изпадане, а за­върши като шам­пион. Възможно ли е това да се случи и в България?
- Не вярвам. В България няма как да стане това нещо, никой няма да го разре­ши. Освен това такава сензация е възможна един път на 200-300 го­дини. Мисля, че у нас обаче това няма как да стане

Следиш ли какво се случва в бившия ти отбор ЦСКА?
- Следя, разбира се, но не искам да се връщам назад. Аз съм от хо­рата, които гледат напред. Имам цели, амбиции. Няма какво да ги коментирам. Иначе малко ми е мъчно, че се развиха нещата така и ЦСКА сигурно ще фалира. Дано феновете също се обединят и да при­познаят новия отбор. Вероятно ще остане само той. Знам, че много хора се отдръпнаха, но ще видим какво ще се случи. Бъдещето ще покаже.

С кой от бившите си съотборници под­държаш най-често връзка?
- С Борис Галчев. Ние сме колеги и заедно учим за треньорски лиценз. Чуваме се всеки ден по телефо­на. Той е много добре момче. Освен това сме от един край. Аз съм от Гоце Дел­чев, той е от Доб­рини­ще.

Каза, че учиш. Мис­лил ли си вече с какво ще се занимаваш след края на кариерата си?
- Аз съм студент в НСА пета година и скоро трябва да завърша. Освен това взех треньорски лиценз Б и продължавам да уча за лиценз А. Искам да вървя на­горе по стълбицата. Ще видим какво ще правя. Сигурно ще съм близо до футбола.

След като те ос­вободиха от ЦСКА, не ти ли мина мисъл­та отново да се пробваш в чужби­на?
- Щеше да бъде много трудно да нап­равят трансфер в чужбина от "В" група. Все пак това бе аматьорски футбол и дори няма статистика от мачовете. Така че няма никакво значе­ние колко гола си вка­рал и как си се пред­ставил. С ЦСКА нап­равихме нещо неве­роятно, като спече­лихме Купата на България, но за мениджъ­рите това не е важно. Те виждат, че послед­ната година играчите от която се въвежда системата.

Като се обърнеш назад, кой е най-го­лемият отбор, за който си играл?
- Те са два - ЦСКА и белгийският Лиерс. Става дума за първия ЦСКА от преди повече от 10 години. Като организация, традиции и всичко тези клубове стоят над другите, в които съм бил.

Какво мислиш за представянето на българските от­бори в евротурнирите до момента?
- Всички се пред­ставят много достой­но. Да се надяваме, че повечето ще про­дължат възможно най-напред и дори се класират за гру­пите. Те са лицето на българския футбол, мениджърите съдят по тяхното представ­яне какво ни е нивото тук. Дано след то­ва лято повече хора да погледнат с друго око - по-добро, на родния футбол.

Кой според теб ще стане шампион през новия сезон?
- Фаворит отново е Лудогорец. Най-бли­зо до него като че ли е новият ЦСКА. За мен те имат предни­на пред останалите.

Още по темата: общо новини по темата: 171
15.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
01.05.2017
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: