Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Спортните клубове в Бургас стартират безплатни начални обучения за деца
Автор: Екип Burgas24.bg 16:47 / 13.07.2016Коментари (0)847
©
Кметът Димитър Николов изиска от спортните клубове, които ползват общинска база, да въведат безплатни начални обучения за деца. Програмата стартира на 25 юли с уроци по актуалните за летния сезон плуване и тенис. Наесен поетапно ще се включват клубовете в други спортове, които се практикуват на открито или в зала.

Целта е на подрастващите да бъдат предоставени още по-достъпни възможности за участие в занимания с физически упражнения и спорт, да се подобри здравният им статус, физическата и психическа дееспособност, свободното им време да се уплътни по смислен начин. Друг от търсените ефекти е откриването на млади и перспективни състезатели, които впоследствие да бъдат поощрени в развитието си.

Продължителността на безплатното обучение ще е един месец. Възползвайки се от тази програма, децата ще могат да се запознаят с различните спортове, с условията, предлагани от отделните клубове, и в перспектива да се запишат за постоянно, ако им хареса.

Община Бургас е на мнение, че социален акцент трябва да има във всички направления на нейната дейност. Затова тя постави участието в програмата като условие към клубовете, които ползват с отстъпка нейните бази.

А спортната инфраструктура в Бургас се подобрява и увеличава постоянно. През последните 8 години в града и съставните селища са изградени над 40 нови игрища с изкуствено покритие, зала "Никола Станчев" и покрит плувен комплекс в "Меден рудник", откритите спортни комплекси "Изгрев" и "Славейков", плувен комплекс "Флора", спортният корпус към ПМГ/Френска гимназия, зала "Бойчо Брънзов" е санирана, климатизирана и с подменена настилка, частично е ремонтирана зала "Младост". Напредва програмата за ремонт на спортните игрища в училищните дворове. 

С помощта на правителството се изпълнява строителството на зала "Арена Бургас", предстои изграждане на големи спортни комплекси в "Славейков" и "Меден рудник". Всичко това доведе до рязко увеличение в броя на спортните клубове. Ако през 2007 г. местната власт е подпомагала 30 клуба, сега те са над 100. Всеки от тях си има своята политика, но за Община Бургас най-важен приоритет остава съвместната работа с децата.

Началното безплатно обучение по плуване е за деца на възраст от 6 до 12 години, като групата се състои от 5 до 12 деца. Обучението ще се провежда на Плувен басейн "Флора" в дните вторник и четвъртък от 09:00 до 10:00 часа и от 16:00 до 17:00 часа. Продължителността на обучението е един месец.

 

Началното обучение по тенис на корт е за деца на възраст от 6 до 12 години, групата се състои от 5 до 12 деца. Обучението ще се провежда на тенис кортовете в парк "Езеро" в дните вторник и четвъртък от 09:00 до 10:00 часа и от 18:00 до 19:00 часа. Продължителността на обучението е един месец.

Записването ще се извършва между 18 и 22 юли в управлението на ОП "Спортни имоти", ул. "Стефан Стамболов" 19, ет. 2 , тел. за връзка - 0885 110 040 - Ирена Златева.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: