Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Над 120 елитни коне ще се състезават на Национално състезание в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:31 / 12.07.2016Коментари (0)689
©
За шеста поредна година Бургас е домакин на Националния турнир по конен спорт "Купа Бургас". В него до момента са записани за участие над 120 елитни коне от най-добрите клубове в цялата страна - Варна, Шумен, Бургас, Русе, Стара Загора, Пловдив, София, Божурище, Кнежа, Плевен, Велико Търново и от град Измир, Турция.

Това стана ясно по време на пресконференция, в която взеха участие генералният секретар на Федерацията по конен спорт Теодор Шейтанов, зам.-председателят на Федерацията Крум Рашков, зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев и председателят на клуб по конен спорт "Кан Крум - Бургас" Георги Базотев.

"Бургаската публика е един от най-големите ценители на този спорт. Сигурен съм, че традиционният за града турнир отново ще впечатли всички присъстващи с атрактивната си програма и състезатели", заяви зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев.

Състезанието по традиция се провежда на Конната база в Парк Езеро при вход свободен. Наградният фонд е 12 000 лв., осигурени от Община Бургас.

"За първи път Националният турнир за "Купа Бургас" ще бъде обединен с Държавното първенство по конен спорт за деца. Това е заради идеалните атмосфера и успеха на предишните издания на турнира в Бургас", сподели ген. секретар на Федерацията Теодор Шейтанов и допълни, че тази година интересът към турнира е много сериозен. До момента всички 120 бокса са заети, а има и още желаещи да участват.

Зам.-председателят на Федерацията по конен спорт д-р Крум Рашков сподели, че това се дължи на два основни фактора - сериозната подкрепа и организация на Община Бургас и фактът, че бургаският манеж е единственият в страната, който е достатъчно добре осветен и позволява скачания в тъмната част на денонощието, което придава още по-голяма атрактивност на състезанието.

Състезанието за Купа Бургас ще се проведе в събота от 17.00 часа и в неделя от 10.00 часа, а Държавното първенство за деца ще бъде на 21, 22 и 23 юли /четвъртк, петък и събота/. Между тях, на 19 юли /вторник/ от 18.00 часа ще има атрактивни нощни паркури.

"Така програмата позволява състезанието да е 8 дни, както се прави в цял свят. По този начин се осигурява почивка за ездачите и се намаляват транспортни разходи за животните", коментира председателят на ККС "Кан Крум - Бургас" Георги Базотев и допълни, че бургаските състезатели тази година са седем.

По време на срещата стана ясно, че това е единствения спорт, в който могат едновременно да се състезават мъже и жени. 70 % от всички състезатели в света по конен спорт са жени.

Турнирът се организира от Община Бургас, Българската федерация по конен спорт и Клуб по конен спорт "Кан Крум" - Бургас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: