Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Българка извоюва световната титла по ММА в САЩ
Автор: Екип Burgas24.bg 10:53 / 12.07.2016Коментари (5)732
©
На завършилото току-що Световно първенство по ММА в Лас Вегас, САЩ, бойците от българския национален отбор в жестока конкуренция от над 250 състезатели от 53 страни, извоюваха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медали, с което изкачиха България на 3-то място в световната отборна ранглиста!

Александра Тончева записа името си в историята, ставайки първия български боец, спечелил световна титла по ММА при аматьорите! Алекс премина убедително над съпернички от Великобритания, Румъния и Полша и след Европейската си титла от 2015г, показа на всички, че е най-добрата и в света!

Фердун Османов, макар и само на 19 години, показа огромно сърце на истински воин. За 5 дни изигра 5 мача, като в 4 от тях надделя над много корави и далеч по-опитни опоненти. На финала може би вече умората си каза думата и Питър Роетс от Нова Зеландия се възползва от единствената грешка, която Ферди допусна в целия шампионат и успя да му грабне титлата.

Много малко не достигна на Тенчо Караенев да подобри вицешампионското си класирането си от миналогодишното световно. След победи над бойци от Канада, Исландия и Финландия, Тенчо беше надигран от Матю Шийхън от Ирландия и след двата си сребърни медала от световно и бронза от Евро 2015, той стана първия българин с 3 медала от големи първенства!

Европейският шампион в тежка категория Даниел Гълъбов след две победи над бойци от Нова Заландия и Австрия, по всеобщо мнение беше ощетен в полуфиналния си сблъсък с французина Алан Гичард, с което бе лишен от възможността да повтори подвига на Александра и само в рамките на няколко месеца да извоюват Европейска и Световна титла! 

Дани остана с бронзов медал и с огромната амбиция на Европейското през Ноември да покаже отново, че е най-добрия в тази категория.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Браво на момичето, но не разбирам как може жена да се състезава в този 'спорт'.. Това си е груб селски бой и нищо повече. Да се стараеш да повалиш съперника и да почнеш да го налагаш по главата.. Малоумна работа. Хубаво, че тия от Перник не са се усетили, че ще вземат къде, каквато титла има :)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: