Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Новият шеф в Нефтохимик: Не очаквайте да привлечем Роналдо и Меси
Автор: Екип Burgas24.bg 10:27 / 10.06.2016Коментари (3)3617
© Burgas24.bg
Пламен Михов даде първото си интервю за клубния сайт като изпълнителен директор на Нефтохимик. Той поема ръководството на клуба, ангажирайки се с нелеката задача да го направи конкурентноспособен на останалите клубове от първа дивизия, в най-кратки срокове.

Михов е роден на 1 май 1965 г., в град Бургас. Активната му футболна кариера минава през отборите на Черноморец, Нефтохимик, Несебър и Кобленц /Германия/. От 1996 г. се занимава с треньорска дейност. От 2004 до 2009 г. оглавява Детско-юношеската школа на Нафтекс, като я превръща в една от най-продуктивните в страната. През 2007/2008 г. съвместява длъжността директор на ДЮШ с длъжността старши-треньор. Тогава са и най-големите успехи на школата. Три отбора в различни възрасти (родени през 1989, 1991 и 1993 г.) печелят шампионските титли в рамките на 1 състезателна година, което е прецедент за България. От януари 2011 г. до май 2016 г. Пламен Михов е директор на направление Детско-юношески футбол в БФС.

Вижте какво разказа за новото предизвикателство, в което се впуска и целите, които си поставя като изпълнителен директор на Нефтохимик.

Как се чувствате след като се завърнахте в Бургас?

Чувствам се у дома си. За мен е удоволствие да се завърна в родния си град. През последните години Бургас не случайно е обявяван за "Най-добрия град за живеене". Градът наистина много се промени, всичко е подобрено и се радвам, че се връщам. Никога не съм имал намерение да напускам Бургас, но така се стекоха обстоятелствата.

Какво мислите за сегашната ситуация в Нефтохимик?

Изключително съм щастлив, че Нефтохимик се завръща в най-голямата дивизия на българския футбол. Искам да благодаря на хората, които съумяха да запазят Нефтохимик в тези тежки времена, в които доста неща във футбола в Бургас се промениха. Въпреки това, благодарение на тях, Нефтохимик оцеля. Ситуацията е тежка. От един отбор, който се бореше да запази мястото си в професионалния футбол, много бързо трябва да се селектира отбор, който не само да участва, но и да се представи добре във Първата лига, където ще се срещне с добре организирани отбори, със скъпа селекция. Определено това не ме плаши, за мен е едно голямо предизвикателство. Мисля, че хората, на които ще заложа в екипа си, както ръководството, така и спортно-техническия екип, ще направим заедно всичко възможно, за да може Нефтохимик да се представя добре.

Вече сте започнали работа по новата селекция. Какво да очакваме?

Не очаквайте да бъдат привлечени Роналдо и Меси. Работим по новата селекция в рамките на една седмица. Това е изключително тежко, защото трябва да се взимат бързо решения какви състезатели да се привлекат. Треньорският щаб е вече ясен. Аргументите ми точно тези хора да са треньори са, че те най-бързо ще се ориентират в обстановката. Състезателите, които привличаме са най-добрите, излезли от школата на Нефтохимик, млади и перспективни състезатели, с малко попълнения от други отбори от А група. Мислим да сглобим един боеспособен състав и да се представим добре в предстоящото първенство.

Споменахте, че водите преговори с юношески и младежки национали.

Да, защото има много качествени състезатели сред тях. Аз съм работил с всички. Има състезатели, които вероятно ще можем да привлечем, има и такива, които не можем, защото са с изтекли договори, а на този етап не можем да си позволяваме да плащаме трансферни суми и всичко е въпрос на преговори. Гарантирам за качествата на тези, които ще привлечем.

Очертахте основните цели, заложени в тригодишния работен план. Бихте ли ни разказали по-подробно за него?

За мен една тригодишна програма е напълно достатъчна, за да разбере футболната общественост и Община Бургас, дали хората, които са в този клуб могат да се справят със ситуацията или не. Много е трудно началото, но не бягам от отговорност. През първата година, в най-бързи срокове, трябва да селектираме един добър отбор, който да се стабилизира и да оправдае участието си в Професионалната лига. Трябва също да се изгради една изключително добра Детско-юношеска школа, като казвам това отварям една скоба, че моята задача е да направим един стабилен клуб, със здрави основи, а не само с мъжки отбор. Мисля, че ще съберем най-добрите таланти в града и в региона, защото ще бъдат предоставени изключително добри условия за работа, с най-добрите треньорски кадри. През втората година, при успешен завършек на първенството, ще привлечем няколко по-класни състезатели, за да можем да надградим това, което е било през първата година. Обиграваме един състав, който в рамките на първенството през втората година да придобие облик и да бъде подготвен добре за третата година, в която вече желанието ни е място в първата шестица, която дава възможност за участие в Лига Европа. Това е в общ план. Може някой да си мисли, че съм прекалено голям оптимист. По принцип винаги съм оптимист и мисля, че всичко може да се случи с много труд. Аз и вчера казах, че имам рецепта за успех, която се състои в три думи - работа, работа и пак работа.

Какво е мнението Ви за новото първенство?

Новото първенство ще бъде доста интересно. Ще трябва да имаме 25 състезатели, тъй като мачовете няма да са само в рамките на 26 кръга, след това има плейофи и разпределения в групи. Затова ще се нуждаем от конкурентноспособни състезатели, поне по двама човека на пост, защото, знаете, че във футбола има контузии и наказания, така че ние трябва да имаме кадри. Пет от най-добрите момчета от Елитната юношеска група до 19 години ще бъдат привлечени. Ще им се дава възможност да тренират с първия отбор и от тях зависи дали ще се наложат.

Има доста нападки към Нефтохимик и Верея, затова че от отбори, застрашени от изпадане във В група, са се превърнали в отбори от елита? Вие какво мислите по този въпрос?

Това е решение на Българския футболен съюз и аз не мога да го коментирам, защото съм страна по въпроса. Има си определени критерии, на които Нефтохимик отговаря. Говоря за история, традиции, база, стадион, осветление. Така че не се срамувам, че Нефтохимик е попаднал във Първата лига, напротив - изключително съм щастлив.

На събитието в Община Бургас съобщихте една добра новина - таксите в Детско-юношеската школа на Нефтохимик отпадат и децата ще тренират безплатно. Защо взехте това решение?

Винаги съм бил против събирането на такси и в клубовете, в които съм работил, не са се събирали такси. Единствено последната година в Черноморец се събираха по няколко такси, които да покрият закупуването на екипировка. Против съм чисто от спортно-техническа гледана точка. Не искам да има натиск върху треньорите, защото родителите бъркат такса обучение и такса титуляр. Много от тях си мислят, че детето им трябва да участва задължително в титулярния състав, тъй като заплащат такси, но децата в определените групи стигат до 40-50 състезатели, а на терена могат да играят само 11. Затова се оказва натиск върху треньорите, които са поставени в една много тежка ситуация. Другата причина е, че Нефтохимик е общински футболен клуб и аз мисля, че ние трябва да водим една социална политика, затова най-добре да съберем колкото се може повече деца, които искат да се занимават с футбол. В тази посока искам да кажа, че след като поотмине напрежението около стартирането на подготовката на отбора ще направя среща с всички клубове, които имат детско-юношески школи. Искам да обединим усилията си за развитието на младите таланти, а не да се делим и да се държим като врагове. В Бургас винаги е имало два отбора - Нефтохимик и Черноморец. Времената са се променяли, имало е моменти когато Черноморец е бил по-силният отбор, Нефтохимик е бил на втора линия или обратното. Но не помня такава агресия и война между фенове и привърженици на футбола каквато е сега. Желанието ми е да напълним стадионите и на двата клуба. Пожелавам и на Черноморец да се върне в професионалния футбол. Не трябва да се водят войни, а да има обединение. Когато аз бях състезател, когато играеше Черноморец всички привърженици на Нефтохимик бяха на стадион Черноморец, а когато играеше Нефтохимик всички привърженици на Черноморец бяха на стадиона на Нефтохимик. Всеки има клубна принадлежност и ориентация кой клуб да поддържа или да харесва, но тук играят отборите на Бургас и ще сме по-силно заедно.

Как може да се постигне това обединение?

Може да се постигне единствено със срещи с феновете и дискусии помежду ни, защото ние няма какво да делим.Ние защитаваме цветовете на Нефтохимик. Когато двата отбора играят един срещу друг едните фенове защитават единия отбор, а другите другия, но не разбирам враждата. Искам да изляза от тази рамка и да се знае, че аз работя за израстването и просперитета на Нефтохимик и по никакъв начин няма да преча на другия клуб. Съревнованието е на терена.

Ще има ли подобрения в тренировъчната и административна база на клуба?

Имам уверението на г-н Николов, че тренировъчната база ще се подобри и това неминуемо ще доведе до по-добри резултати.

Какъв Нефтохимик си пожелавате да видите след 3 години, когато изпълните работната програма?

Пожелавам си да видя стадион Лазур пълен, както съм го виждал преди години и всички отбори да бъдат респектирани и да знаят, че от тук много трудно се излиза със спечелена победа.

Още по темата: общо новини по темата: 171
15.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
02.05.2017
01.05.2017
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: