Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Бургас 2007 не успя да направи чудото срещу Марица
Автор: Екип Burgas24.bg 18:14 / 06.05.2016Коментари (0)1049
© ВК Марица
Марица (Пловдив) се класира за утрешния финал за Купа България по волейбол за жени и ще защитава ценния трофей в битка с Левски (София). В днешния полуфинал момичетата на Иван Петков очаквано надделяха над домакина на финалната четворка Бургас 2007 (Бургас) с 3:0 (25:12, 25:16, 25:13) гейма след само 62 минути игра в зала Младост.

Шампионките направиха жест към своя град, като излязоха за загрявката с фланелките, подарени им от кмета на Пловдив Иван Тотев по време на срещата си с него миналата седмица след спечелването на титлата в НВЛ. Тениските с надпис "Plovdiv together 2019" рекламират избирането на Пловдив за Европейска столица на културата.

Привържениците на пловдивския клуб отново зарадваха своите любимки, като пропътуваха разстоянието от Града под тепетата до Черноморието, за да ги подкрепят в похода им към златния дубъл. Освен тях, може би най-интересното в залата бяха шегите на диджея.

Самият двубой бе доста едностранен, с подчертано превъзходство на гостенките през целия мач. С цели 7 точки принос от централната блокировачка Виктория Григорова в първия гейм, Марица наложи тотално надмощие и разгроми противника с 25:12.

По време на втората част Иван Петков си позволи няколко смени в състава, а Таня Събкова бе над всички с три аса и три точки от три опита в атака, между които и последната в гейма за 25:16.

Марица продължи да атакува безмилостно и в третата част с отлична и разнообразна организация на нападението от страна на Юлия Богмацер. С атака на Милена Димова през центъра бе сложена точка на полуфинала при 25:13 за Жълто-сините.

Радосвета Тенева стана топреализатор на мача с 15 точки за победителките. Милена Димова добави 11.

Най-резултатна за Бургас 2007 стана Даниела Иванова с 6 точки.

В по-ранния полуфинал, Левски се справи с ЦСКА (София) за крайното 3:0 (25:18, 25:20, 25:18) гейма и правото на опит да детронира маричанки.

Финалът Левски - Марица в съботния следобед на 7 май в бургаската зала Младост е с начален час 16:30 и ще бъде излъчен пряко по BNT World и БНТ HD.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: