Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Вижте как община Бургас ще си върне стадион "Черноморец"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:56 / 28.04.2015Коментари (0)3256
Бившият вратар на Нефтохимик Еролин Кючуков и представителите на "Бъдеще за Черноморец" Тома Томов и Иван Притъргов ще влязат в Съвета на директорите в ПСФК Черноморец. Предложението беше гласувано и прието на днешната общинска сесия, предаде репортер на Burgas24.bg. Те ще се присъединят към досегашните представители на община Бургас Мирослав Йорданов и Иван Цанев, така управлението на дружеството ще премине изцяло в ръцете на общината.

Кандидатурата на Еролин Кючуков, която бе вкарана в последния момент, разгорещи страстите в местния парламент. Опозицията го определи като "троянски кон" и човек на Митко Събев и изтъкна като аргумент, че съпругата му Калина Чапкънова е окръжен прокурор.

"Жена му е окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова. Има явен конфликт на интереси. Тя досега не е показала желание да разследва злоупотребите в дружеството, а прокуратурата трябваше отдавна да влезе там", поискаха от НФСБ и предложиха вместо Кючуков в Съвета на директорите да влезе бивш журналист на ТВ СКАТ. Предложението обаче бе отхвърлено от мнозинството и Кючуков остана като представител на Община Бургас в ПСФК "Черноморец Бургас" АД.

Дали новият Съвет на директорите ще бъде вписан, ще стане ясно след извънредно общо събрание, което предстои да бъде свикано. На него трябва да бъде променен уставът на ПСФК Черноморец, така че решенията да се вземат с обикновено мнозинство, а не с гласовете на 67 % от акционерите, както е сега.

"Имаме възможност да овладеем управлението като изберем петима представители. Да променим устава на дружеството. Тогава ще преминем към следните точки: увеличаване капитала на дружеството, провеждане на преговори като акционер с кредиторите, прехвърляне на апортната вноска към община Бургас и обезсилване на Книгата на акционерите. Дошло е време да спрем да говорим за Черноморец, а да направим нещо за Черноморец и за футбола в Бургас", каза Евгений Мосинов, който е председател на временната комисия, ангажирана с проблемите на Черноморец. За целта той поиска разширяване предмета на дейност на въпросната комисия. Предложението обаче беше отхвърлено от общинския съвет.

Според кмета Димитър Николов, положението на изглеждало толкова страшно, колкото се опитва да го представи опозицията.

"Дълговете са около 16 млн.лв. Нашият анализ показа следното нещо. От тях 1 млн. са сериозните задължения - към "Пума" и футболисти. Останалите 3 млн.лв. са към Националната агенция по приходи и Община Бургас, а всички други - към Денис Ершов и Митко Събев. И двамата заявиха пред мен, че нямат претенции за тези средства, които са вкарали в клуба. Смятам, че Община Бургас може да си позволи с малко средства да понесем най-нетърпимите плащания в рамките на 1 млн.лв., може и някои от тях да бъдат разсрочени", каза кметът Димитър Николов и уточни, че досега Сметна палата и Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) не могат да направят пълен одит, защото нямат законово право. 

За да се случи това дружеството трябва да е над 50 % общинска или държавна собственост. Едва след като Община Бургас стане мажоритарен собственик, ще се допусне пълен одит от компетентните органи.
Още по темата: общо новини по темата: 8
10.11.2018
16.07.2016
24.04.2015
21.04.2015
16.04.2015
24.03.2015
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: