Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Кметът на Созопол: 80% от стадиона вече е завършен, на 1 май всичко ще е готово
Автор: Екип Burgas24.bg 18:07 / 03.04.2015Коментари (0)1623
©
80% от стадиона на Созопол е вече завършен, на 1 май всичко ще е готово, каза за Радио "Фокус"- Бургас кметът на община Созопол Панайот Рейзи и допълни, че се изграждат довършителни работи по паркинга за автомобили. 

Снощи бе теглен жребият за Европейското първенство по футбол за юноши до 17 г, което ще се проведе в Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора. Той определи първият мач в Созопол да бъде на 7 май. Тогава ще се състезават отборите на Англия и Ирландия. 

"Вчера тук бяха представителите на двата отбора. Хареса им базата", каза кметът Рейзи и си пожела да сме свидетели само на хубави мачове, защото няма случайни отбори на това първенство. 

"Някой ще каже, че то е само за 17 годишни. 17 годишните са най-интересните футболисти" смята той и разясни, че в първенството се включват отбори от Англия, Ирландия, Германия, Испания, Италия - най-доброто във футбола, ще бъде в Созопол, Бургас, Сливен и Стара Загора. 

Интересът към тази възрастова група е много голям и се очаква да пристигнат мениджърите най-големите отбори като Реал, Барселона, Валенсия. 

"Това ще е една нова крачка на Созопол да развием няколко видове туризъм - един от тях е спортният. Защото това е начинът да удължим сезона, защото тази база, която я имаме да не работи само четири месеца, а да работи поне 10 месеца", смята Рейзи и допълва, че близо до големия стадион се изгражда и едно ново игрище. 

Друг терен е вече изграден в Черноморец, в с. Атия и в с. Росен предстоят да бъдат построени нови игрища.

"И с тези терени, които предвиждам през 2016 година да се случат, се надявам да бъдем готови за развитието на спортния туризъм", каза Рейзи. 

Той даде пример със спортните курорти. "Заради Световната купа Банско в момента е един от най-известните зимни курорти на България и в цял свят. Надявам се това да се случи и с центровете, където ще се проведе и това европейско", каза той и обясни, че миналата година за първи път футболен клуб Левски са гостували в Созопол като част от подготвителния им зимен период. 

"След минаването на европейското първенство Созопол ще стане една добра дестинация за нашите отбори, а дай Боже и на чуждите" пожела си Рейзи.
Още по темата: общо новини по темата: 51
15.06.2015
20.05.2015
20.05.2015
19.05.2015
18.05.2015
15.05.2015
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: