Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Бивша "акула" блести за Анжи
Автор: Екип Burgas24.bg 10:04 / 16.12.2014Коментари (0)2796
© Burgas24.bg
Бившият футболист на Черноморец (Бургас) Яник Боли беше избран за играч на месец ноември в руската втора лига, както и автор на най-красивото попадение за изминалия месец. Боли, чийто баща е брат на бившите известни френски футболисти Базил Боли и Роже Боли, в момента носи фланелката на Анжи (Махачкала) - лидер в дивизия ФНЛ, както се нарича второто ниво на руския футбол. Яник Боли има 9 гола в 12 мача, които го нареждат на 2-о място при стрелците след Сергей Самодин от Шинник (Ярославл).

Според сайта Sportbox Яник Боли буквално дърпа Анжи към завръщане във Висшата лига на Русия. Отборът от Дагестан е начело в класирането с 45 точки от 21 мача, с 3 повече от 2-ия Том (Томск) на Живко Миланов. Но в бившия му отбор Заря (Луганск), който го купи от Черноморец (Бургас), не искат и да чуят за него. Луганчани са платили на българския си отбор 300 хиляди евро трансфер, което е рекорд за клуба. Те обаче ще го запомнят, освен с красивите голове, и с бягството от клуба, както и постоянните му контакти със съмнителни типове.

"Около него винаги има достатъчно тъмни личности, които имат както руско, така и друго гражданство. Чичо му е известен футболист, но той също е доста нечистоплътен човек в отношенията си", обяснява генералният директор на Заря (Луганск) Сергей Рафаилов. Рафаилов разказва, че миналото лято Боли е играл в първия мач на клуба в Лига Европа в Албания и след този мач изчезнал безследно и повече не се върнал в отбора.

В Луганск още се чудят дали при наличието на Боли в състава нямало да стигнат още по-напред в турнира, след като участието им приключва с поражение от Фейенорд пред групите на Лига Европа. След това Заря е получила за него доста сериозна сума- 900 хиляди долара, което е рекорд за втората руска дивизия. А самият Боли е написал в личната си страница в социална мрежа, че е благодарен на Заря: "Заря, без тебе аз нямаше да бъда това!"

Още по темата: общо новини по темата: 89
07.05.2015
02.05.2015
30.04.2015
22.04.2015
19.04.2015
17.04.2015
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: