Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Деян Христов: Черноморец беше смачкан, не ни отива такова класиране
Автор: Екип Burgas24.bg 14:48 / 15.12.2014Коментари (0)2019
© Пресслужба Черноморец
Деян Христов е роден на 28-и февруари 1983 г. в Павликени. Започва кариерата си в Етър /Велико Търново/ през 2002-а година. От 2003-а до 2006-а е в Нефтохимик, където записва 19 мача и вкарва 2 гола. През 2006-а година е даден под наем на Поморие, там вкарва 6 гола в 25 мача и е привлечен в Черноморец Бургас, но там записва само 10 мача и вкарва едва 4 гола. През 2007-а година преминава в Светкавица, където записва 10 мача, вкарва 6 гола и отново се завръща в Нефтохимик. От 2007-а, до 2009-а година изиграва 54 мача и вкарва невероятните 40 гола, с което се превръща в любимец на феновете на Нефтохимик и си спечелва прякора Терминатора. През 2009-а преминава в Сливен, където също е голмайстор 16 гола в 44 мача. През 2011-а преминава в казахстанския Кайрат там също е титуляр и вкарва 2 гола в 20 мача. Следва престой в Ботев Пловдив, Монтана и Светкавица. През есента на 2013-а година играе в Нефтохимик, където вкарва два гола. През лятото на 2014-а година се връща в Черноморец и се превръща в голмайстор на тима.

- Деянe, след трите поредни победи, може ли да се каже, че Черноморец излиза от кризата?
- Да се надяваме, че след добрите игри, които показахме в последните мачове, отборът започва да се възстановява и ще върви само нагоре. Убеден съм, че ще продължим с доброто си представяне и ще запазим положителната серия. Тези точки са ни нужни в борбата за оцеляване в групата.

- Какво промени треньорската рокада в Черноморец?
- Като цяло отборът е доста млад, с голобради момчета, на които се гласува голямо доверие. Какво се е променило точно - не мога да кажа, треньорите по-добре от мен биха отговорили на този въпрос. Като че ли сега имаме повече късмет. Успяваме да бием, значи нещо се е променило. Важното е, че сме на правилния път, побеждаваме, а не да губим постоянно мачове, както беше досега. Дори и когато не се представяме на ниво, важни са точките, които печелим. Предишният треньор Тодор Киселичков също свърши доста работа, но при него не се получаваха нещата. Може би просто е имал друго виждане за играта.

- На теб лично какво ти помогна да се отпушиш?
- Сега просто имам повече късмет. Аз съм централен нападател и на мен ми се отдава възможността да вкарвам положенията. В последните мачове имам доста късмет, успявам да реализирам. В предишните кръгове отборът създаваше положения, но не успявахме да ги реализираме. Явно дошло е времето да побеждаваме.

- На какво се дължи катастрофалният старт на първенството?
- Дойдох точно преди началото на първенството и не мога да коментирам подготовката, която е правил отборът. В много от мачовете шансът не беше на наша страна, но като цяло отборът няма достатъчно рутина и опит. Просто Черноморец беше смачкан и след всяка една загуба момчетата още повече се затваряха в себе си и не можеха да покажат своите качества. Това допълнително натрупваше негативна енергия върху футболистите, което неминуемо рефлектираше и на терена, същевременно и резултатите бяха лоши. Сега се получават нещата, дано да продължим в този дух.

- В тима има големи възрастови различия. Как се сработват по-младите момчета с опитните футболисти?
- Естествено, хората, които сме с повече опит във футбола, се опитваме да помагаме на по-младите да влизат достатъчно концентрирани в мачовете и да използваме максимума от тях. Мисля, че може да се направи една добра спойка между млади и стари футболисти.

- Ти си играл и за Черноморец, и за Нефтохимик, но не може да се отрече, че си любимец на "зелената агитка". Как се прие връщането ти на "Лазур"?
- Не съм имал абсолютно никакъв проблем с това. По принцип ние сме професионалисти. Днес сме в този отбор и защитаваме неговата емблема, утре отиваме на друго място. Ти си подписал договор с този отбор, за да играеш. При мен така се стекоха обстоятелствата, ситуацията в Спартак Варна не беше добра и си тръгнахме абсолютно всички. Тогава Черноморец ме поканиха и аз приех.

- Феновете на Нефтохимик как приеха това твое решение?
- Предполагам, че не много добре, но на мен лично никой нищо не ми е казвал.

- Ще останеш ли в Черноморец след Нова година?
- Договорът ми е до лятото на 2015-а, Засега оставам в отбора и през пролетта, нямам конкретна оферта..

- Ръководството на Черноморец афишира, че след зимата нещата осезаемо ще се подобрят. Вие усещате ли вече някаква промяна?
- Просто ще е престъпление, ако Черноморец изпадне във "В" група. Момчетата не могат да осъзнаят, за каква база, за какви условия става въпрос. Всичко е на много високо ниво. На отбора не му отива това класиране в момента. Мисля, че и Пламен Киряков, и останалата част от ръководството, и треньорите, и футболистите не трябва да си помислят дори за това. Убеден съм, че Черноморец го чакат хубави дни.

- В този ред на мисли, как се стигна до катаклизмите, сполетели бургаския футбол?
- Причините са много. Виждате какво се случва и с Нефтохимик - отбор с традиции, с история. От "А" група се срина до регионалните групи. Не мисля, че е в моята компетенция да коментирам тези събития, съвсем други хора взимаха решенията.

- Можеш ли да направиш някакъв паралел с кризата в националния отбор и уволнението на Любо Пенев?
- Мисля, че Любо Пенев се справяше доста добре като национален селекционер. Явно там други игри и интриги се заформиха. Чухте какви неща наговори той в последното си интервю и колко хора нападна. Значи нещо не е било наред. Просто националният отбор е бил бомба със закъснител, която в един момент избухна и всички видяхме, какво се случи. Отборът действително не играе добре. Не мога да кажа, че в него има лоши футболисти, но липсват резултати. А когато няма резултати, треньорът пръв го отнася.

- Играл си в много отбори - както в България, така и в чужбина. Къде си се чувствал най-добре?
- Знаете, че най-добре е у дома. Тук в България се чувствам най-добре, защото в чужбина е много трудно. Всеки казва, че иска да излезе зад граница, но след като го направи, вижда, че не е толкова лесно, колкото си е мислил. Отиваш там, нямаш приятели, много е трудно. У нас, където и да си, все ще се обадиш на някого и няма да си толкова самотен.

- В Бургас си по-известен като Терминатора. Разкажи за тези, които не са запознати, как се сдоби с този прякор.
- Един фен на Нефтохимик ми го измисли. Запознах се с него и го попитах, защо Терминатора? Той ми каза - просто ги мачкаш като Терминатор. Така се започна и днес цялата агитка на Нефтохимик ме знае като Терминатора.

- Спомняш ли си кой тe запали по футбола?
- Като цяло от малък играя футбол. По цял ден бях навън и ритах топка. Спомням си, че бях голям фен на Марко Ван Бастен.

- Имаш ли хоби, с какво си ангажиран когато не си на тренировки?
- Не, като цяло с нищо друго не се занимавам. Обичам да играя игри, ходя с приятели да играя билярд, боулинг. Другото, което обичам да правя в свободното си време е да ходя на кино.Скоро ми се роди дъщеричка и сега ще отделям повече време на нея и майка й.

Още по темата: общо новини по темата: 89
07.05.2015
02.05.2015
30.04.2015
22.04.2015
19.04.2015
17.04.2015
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: