Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Мишел Платини ще почива една седмица
Автор: Екип Burgas24.bg 15:47 / 28.07.2008Коментари (0)1556
© Burgas24.bg
Мишел получи разтежение в мача срещу Грасхопър
Бедреното разтежение на бразилеца, получено в мача реванш с „Грасхопър" се оказа по-неприятно от очакваното и старши треньора на „Черноморец Бургас" Димитър Димитров ще трябва да се лиши от услугите на Мишел до края на седмицата, съобщиха от пресслужбата на клуба. Кариоката напусна принудително терена още в 20-та минута на срещата от турнира Интертото Къп, поради травма и това принуди наставника на бургаския тим да прекроява състава в движение.

След обстойните изследвания направени веднага след прибирането на тима в Бургас се оказа, че разтежението на Мишел е сериозно и изисква задължителна почивка от поне седмица. Веднага лекарския екип на отбора започна физиотерапия и медикаментозно лечение, за да може да вдигне на крака футболиста, който заема важно място в схемата на Димитров за новото първенство. В началото на идната седмица отново ще се прецени състоянието на нападателя и след консултации ще бъде решено, дали той ще може да започне тренировки със съотборниците си. От треньорския щаб се надяват Платини да бъде готов за първия мач от новия сезон срещу „Ботев" Пловдив.

Още един от бразилците, участвали в мача срещу „Грасхопър" е с оплаквания. Това е Дуду, който също бе заменен принудително, но малко преди края на срещата. Той има болки в бедрото, вследствие на удар от играч на гостите. Тази травма налага и Дуду да почива няколко дни, но след сряда той ще започне тренировки със съотборниците си. Според лекаря на тима, таранът ще бъде напълно възстановен до края на седмицата, като ще може да участва и в контролата предвидена за събота с отбора на „Любимец".

Друг важен футболист на „акулите" Марсио Нуньо вече тренира пълноценно, но все още не е кондиционно готов за да изиграе пълни 90 минути на терена. Той обаче със сигурност ще играе и в двете контроли през седмицата, като кондиционния треньор Детелин Маслов ще работи по интензивна програма с него, както и с дошлите по-късно в отбора Борислав Стойчев и Екундайо Джайеоба, за да могат и те да са напълно подготвени за тежките натоварвания в срещите от новия сезон.

Още един от ключовите играчи на Димитър Димитров - халфът Костадин Дяков напредва в своята подготовка. Играчът, който направи силен сезон през миналата година с бургаския тим, отложи с близо месец началото на тренировките, поради заболяване. Той вече няма проблеми и тренира на пълни обороти, но според треньорите му трябва още време за да достигне оптимална форма. Дяков участва в контролата на дублиращия отбор на „Черноморец" срещу варненските моряци и отбеляза втория гол за победата с 2:1.

Програмата на „акулите" за седмицата включва тренировки на базата в Поморие, където отборът е на лагер, като по-изостаналите в подготовката си тренират по специален интензивен график. В сряда от 18.00 часа на стадион „Черноморец" в Бургас е планирана контролна среща с отбора на „Локомотив" Стара Загора - воден от Иван Вутов, а за събота е предвиден мача с друг новак в елитния футбол „Любимец" от едноименния град.

В неделя футболистите ще имат почивен ден и от понеделник започват подготовката си в Бургас за първия си мач от първенството на страната срещу „Ботев" Пловдив.

Още по темата: общо новини по темата: 54
02.08.2008
31.07.2008
30.07.2008
30.07.2008
24.07.2008
23.07.2008
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: