Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Радостин Кишишев: Всички сме виновни за краха на бургаския футбол
Автор: Екип Burgas24.bg 18:53 / 21.05.2014Коментари (1)2716
©
Един от най-успелите бургаски футболисти и бивш национал Радостин Кишишев заяви, че всички имат вина за падението на бургаския футбол. Тинката, който доскоро заемаше поста тийм мениджър при "акулите" даде обширно интервю, в което анализира, на какво се дължат проблемите на Черноморец и Нефтохимик и кои са главните виновници.

- Господин Кишишев, кой е виновен за краха на бургаския футбол?
- Отговорът е един - всички сме виновни за това, което се случи с бургаския футбол. Независимо, че някои хора си мислят, че нямат нищо общо с клуба, феновете ги няма. Феновете, които трябваше да бъдат до Черноморец в тези трудни моменти, феновете, които трябваше да помагат на отбора, тях също ги няма на стадиона. Може би животът е по-различен в България, но ето виждаме, че на други стадиони посещаемостта я има и любовта към футбола е много голяма. Всеки има някаква вина, естествено, най-виновни са хората, които са управлявали тези клубове.

- Хората в Бургас също смятат, че най-голяма вина имат Митко Събев и Христо Порточанов.
- Ами така е, човекът, който е пряко засегнат и отговорен в клуба е най-големият виновник. Но всички останали, които през тези години не са поддържали отбора, са също един вид виновници спрямо футбола и спрямо всичко, което се случва.

- Къде сбъркаха тези хора, та бургаският футбол претърпя такава катастрофа?
- Конкретно в този случай аз говоря за Черноморец. От няколко години отборът е принуден да се самоиздържа по един или друг начин. Имаше доста пари преди три години, но след като се случиха тези катаклизми с "Петрол", нещата придобиха друг характер и беше въпрос на време Черноморец да умре.

- Не можеше ли поне един от двата отбора да се спаси?
- Нефтохимик никога не са имали отбор, за да може да се спаси каквото и да било. Там през цялото време се действаше на парче. Вземе се някой футболист, на който му е изтекъл договорът, вземат се неопитни футболисти... въобще цялото ръководство на този клуб в момента не е в състояние да поддържа отбор в А група. И това се доказа напълно с резултатите на Нефтохимик през целия сезон. В Черноморец нещата са по-различни, но за съжаление нито единият, нито другият отбор ще ги има в А група, което май е най-доброто за България.

- Много от феновете се сърдят и на Херо, той има ли някаква вина?
- Херо и магьосник да беше, пак нямаше да се получат нещата. Беше просто въпрос на време с това финансиране през последните три години да се стигне до тази ситуация. Не може отборът да се самоиздържа, това е много трудно в цяла Европа. Както виждаме, единственият отбор, който съумява да го прави е Байерн Мюнхен. Той няма един лев кредит към нито една банка и успява да се самоиздържа по някакъв начин.

- А как ще коментирате решението му да отиде в Ботев и обвиненията, че го е направил за повече пари?
- Напълно подкрепям неговото решение, поради една основна причина. Херо няма да бъде треньор в Ботев Пловдив. На него му трябва по-голямо спокойствие, защото все пак едно е да си долу на терена, съвсем друго е да си горе на трибуната. Всички знаем, че той се лекува от рак, но същевременно той дава всичко от себе си за бургаския футбол и то на сто процента. Така че тези хора нямат право да обвиняват човека, който им е донесъл най-голямото щастие, въпреки че впоследствие отборът е изпаднал с него. Това са две различни неща. Трябва да се уважава това, което Херо е направил през всички тези години за бургаския футбол.

- Вие също напуснахте Черноморец, обиден ли сте на някого?
- Не, напротив. На кого да съм обиден? Просто моите функции бяха ограничени, нямах поле за изява, където да излагам своите виждания. Същевременно дойде момент, в който разходите трябваше да се съкратят и аз бях най-добрият вариант да облекча финансовото положение на Черноморец.

- Ще го бъде ли кубът догодина?
- Много ще е трудно, но аз съм оптимист, че нещата могат да претърпят добър развой. Това изпадане в "Б" група може да окаже ефект на излекуване на този отбор. Ще може да се обърне внимание на кадрите от школата, ще се дава повече шанс на българи, защото се видя, че нямаш ли здрава школа, трудно ще можеш да задържиш нивото си в професионалния футбол.

- Какво смятате да правите вие оттук нататък, затворена страница ли е футболът за вас?
- Не, аз съм отворен към всякакви оферти, свързани с футбола, но просто не виждам момент, в който мога да се впиша в някой отбор - без значение дали в Бургас или в някой друг град. Не се и напъвам да си търся работа като треньор или мениджър в България. Което трябва да стане, ще стане. Може да е по по-трудния начин, но каквото има да се случва, то се случва.

- Навлизате успешно в бизнеса...
- Така е, бизнесът ми върви добре. Имам някакви пари, които съм решил да инвестирам. Смятам, че засега е успешно това, което правя. Имам едно заведение в "Зорница", казва се "Киш".

Още по темата: общо новини по темата: 38
04.05.2015
30.04.2015
28.04.2015
24.04.2015
22.04.2015
15.04.2015
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Кишишев боклук мръсен не те ли е срам да говориш така бе нещастник НЕФТОХИМИК те направи човек бе боклук такъв !!!!!! Такива продажни копелета като теб затриха бургаския футбол като затрихте Нефтохимик всичко беше наред а сега като затрихте и това жалко подобие на отбор голям проблем НЕЩАСТНИK вие боклуци никога неможете да сте като нас с тази агитка от 15 човека! НЕФТОХИМИК Е ОТБОРА НА ГРАД БУРГАС !!!!!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: