Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Детски футболен празник с много награди и специални гости на "Лазур"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:40 / 21.05.2014Коментари (0)1294
Третият междуучилищен турнир за купа Бургас 2014 беше официално закрит вчера на тържествена церемония на стадион "Лазур". Организаторите се бяха постарали финалът на спортното мероприятие да заприлича на един истински футболен празник, в който емоциите бяха последното
липсващо нещо.

Преди да започне официалната част с награждаването, на специално подготвено игрище на стадион "Лазур", се изигра двубой между отборите на училищата Антон Страшимиров и Константин Преславски, който трябваше да определи шампионът при родените през 2002-ра година деца. След драматична развръзка и дузпи, победител стана отборът на училище Антон Страшимиров.

За награждаването присъстваха заместник кмета на Бургас Костадин Марков, директорът на отдел спорт към общината Веселина Деведжиева, директорът на РИО Бургас Георги Даутев, старши експерт към РИО Павлина Алексиева, членът на борда на директорите на ПСФК Черноморец-Бургас Мирослав Йорданов. Разбира се там беше и човекът с основен принос при провеждането на целия турнир Пламен Крумов, който благодари на всички деца участници, както и на техните учители за вложения труд и желание през изминалите месеци. Събитието беше уважено и от легендарни бургаски футболисти от близкото минало в лицето на Антон Спасов, Тодор Киселичков, Радостин Кишишев, Милен Георгиев, Малин Орачев.

Организаторите отново бяха подготвили много награди както за призьорите, така и за всички отбори участници в турнира. Бяха раздадени над 50 грамоти, 20 топки, фланелки, плакети, медали, купи и лакомства. Специално за всеки учител пък беше изработен спортен екип по размер с логата на Черноморец-Бургас и община Бургас. По този начин беше изразена благодарност за коректното отношение и добрата организация от тяхна страна на всяко училище участник в надпреварата. В края на церемонията, купата за първо място при набор 2002 беше вдигната от ОУ Антон Страшимиров. На второ и трето място останаха съответно СОУ Константин Преславски и ОУ Братя Миладинови. При по-малките участници от набор 2003/2004 безапелационен шампион станаха възпитаниците на СОУ Христо Ботев Айтос, следвани от НБУ Михаил Лъкатник и СОУ Петко Росен.

Турнирът се провежда за трета поредна година под организацията на ПСФК Черноморец-Бургас и Община Бургас, със съдействието на РИО Бургас. В тазгодишната надпревара участваха деца от три възрасти и над 20 училища в Бургас и региона.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: