Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Фенклубът на Черноморец поиска да знае какво е бъдещето на клуба
Автор: Екип Burgas24.bg 18:59 / 14.05.2014Коментари (6)2921
©
Обединеният клуб на привържениците на Черноморец (Бургас) Сините акули разпространи обръщение до акционерите Петрол Холдинг и Община Бургас с искане за бързото изясняване на ситуацията около бъдещето на клуба. Както е известно, Черноморец изпадна от "А" група и от новия сезон би трябвало да играе във втория ешелон.

"Уважаеми господа акционери в любимия ни футболен клуб Черноморец (Бургас), Обръщаме се към вас с въпроса "Има ли яснота какво ще се случва оттук с нашия клуб и какви стъпки ни предстоят в близко и по-далечно бъдеще?". Чакаме вече месеци, а също от толкова време е почти ясна и съдбата на отбора в "А" група - а именно, изпадане във втора дивизия. Но така и не сме получили индикации какво ни очаква.

В неравната битка за оставане в "А" група през тази година чувахме единствено, че финансовото положение е много лошо, но не и някаква ясна визия как ще се преодолее тази криза. За четирите години след завръщането на Димитър Димитров в клуба хубавите моменти не бяха малко, дори като количество бяха повече, но сега сме изправени пред ситуация, в която трябва да се очертае новия път. Призоваваме акционерите, техни представители или хората, които управляват клуба, да излязат с официално становище, медийно изявление или пресконференция.

Защото слуховете вече започват да набират скорост, никой не ги опровергава и така се създава нездрава обстановка за всички - фенове, общественост, бизнес и не на последно място талантливите ни млади юноши, които са постоянен обект на атаки от богати школи от други градове.Големият проблем е, че емоционално свързаните с този клуб хора не знаят какво се случва. А интересът тъкмо започна да се пробужда, макар тежките удари да бяха мачовете с Локомотив (София) за купата (загубен с 2:3) и с Берое (0:5). Беше ужасно да гледаме как при 0:3 срещу беройци доста хора да си тръгват далеч преди края. За нас беше тъжно да слушаме как мъже на близо 80-годишна възраст се питат един друг дали ще бъдат живи, за да видят отбора отново да играе на високо ниво и да е боеспособен?

Просто бяхме разбити и омерзени! Това, че Черноморец изпада за 7-и път в историята си от елита, не е нито проблем, нито драма, нито древногръцка трагедия. И по-славни клубове от Черноморец са изпадали и са се връщали .Челси, Ливърпул, Борусия (Дортмунд), Флуминензе , а преди три години и славният Ривър Плейт са опитвали горчилката на ниските ешелони в своите страни".

"Малката светлинка с активизирането на работата по стадион Черноморец може да се използва за разпалването на по-голям пламък, но не бива да се допусне да угасне отново. В Бургас има достатъчно хора, на които им пука за Черноморец и това не буди съмнение! Има хора и в клуба, като директора на академията Николай Кръстев, които работят без пари и с цялото си сърце за футбола и клуба". В последните дни пък в пловдивски сайтове, а днес и във вестник Меридиан Мач се появи информация, че Черноморец става сателитен клуб на Ботев (Пловдив) и заема мястото на Раковски 2011.

В Бургас ще играят пратените за трупане на опит или хора извън плановете на Станимир Стоилов, докато на отбора от Раковски е съобщено, че повече няма да бъдат част от жълто-черния клуб. "Ние не искаме да бъдем придатък или сателит на друг клуб, както гласи най-новата клюка. Ние искаме ясна визия за бъдещето като един работещ проект.

Нашите амбиции не са мегаломански и не са свързани със спечелването на измислени победи и купи. Нашата цел е връщането на идентичността на Черноморец като най-разпознаваемата спортна марка на града и региона от почти 100 години. Проблемите, които искаме да бъдат решени, са коментирани и посочвани не веднъж или два пъти, така че едва ли има смисъл да се повтарят отново и отново. Те са известни и чакат своето решение. Само Черноморец!", завършва откритото писмо на феновете до акционерите в клуба и чрез медиите до обществеността.

Още по темата: общо новини по темата: 38
04.05.2015
30.04.2015
28.04.2015
24.04.2015
22.04.2015
15.04.2015
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Осигурете достатъчно бира и цаца.Може и скумрия ние бултрасите идваме.АЗ предпочитам бяла риба.Готови ли сте за нас Бургас.
на 15.05.2014 г.
+1
 
 
НФК , нищо не знаеш. Това е клуб, а не агитка. Знаеш ли колко трудно се влиза ? Tрябва да си кореняк бургазлия. Или да си роден през 1919 година... Важното е, че както си личи и от снимката интереса е започнал да се пробужда. На тази са двойно повече отколкото бяхма миналата година.
+2
 
 
Снимката красноречиво описва числеността на агитката на черноморец :) 20 човека ей тва сте вие мишоци !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: