Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Маслов: 6 километра за закуска не са проблем в Черноморец
Автор: Екип Burgas24.bg 11:21 / 23.06.2008Коментари (0)1190
© Burgas24.bg
Кондиционният спец на "Черноморец Бургас" Детелин Маслов се изказа изключително ласкаво за футболистите в тима. Според него новите в отбора са много старателни и се адаптират бързо.

Особеното на тази предсезонна подготовка е, че тя е удължена със седмица. Обикновено играчите се подготвят в разстояние на 7 седмици, но поради изтегленото напред във времето участие в турнира Интертото, се налага това да се промени - казва треньорът отговорен за кондицията в отбора на Черноморец Бургас. Според него в такъв момент е много важно да се отчетат особеностите в този процес.

Треньорът, който от дълги години работи с Димитър Димитров, всяка сутрин на лагера във Велинград, води тренировка на футболистите, които пробягват в зависимост от конкретните задачи между 4 и 6 километра. В този сгъстен цикъл на подготовка, Маслов смята че аеробната работа, която е водеща за първи етап в този период е по-малко застъпена. Ето защо преди началото на подготвителния лагер, всеки футболист на „акулите" е получил индивидуална програма по-която да се готви.

- По-голямата част от футболистите не изпитват затруднения, въпреки многото бегова работа, защото явно са се готвили по зададената предварително програма, смята спецът. Малка част от играчите обаче явно са решили да спестят от натоварванията във ваканцията си и сега им е по-тежко.

Поради по-особения начин на подготовка в работата си с футболистите, треньорът е включил и дал акцент в изпълнението на по-особени елементи като гъвкавост, амплитуда на движенията, работа с ластици, медицински топки, които според Маслов разчупват стереотипа и водят до положителен ефект в подготовката.

Времето до първия мач с Горица е кратко. След очакваната от спортно-техническия щаб първа победа на словенците над Хибърниънс с 3:0 като гости, вече е ясен и съперникът за мача.

- Интертото е само едно стъпало към което трябва да подходим достатъчно добре подготвени казва Маслов, но крайния акцент е насочен към 9 август, датата в която започва нашият шампионат. Въпреки това вървим към турнира с ясното съзнание, че доброто ни представяне е задължително, но без това да наруши подготовката за дългия сезон, в който имаме поставена задача да атакуваме зона УЕФА.

Новите в отбора проявяват много старание и за разлика от други футболисти, които са идвали на проби в отбора, не „мрънкат". Треньорът отговорен за кондицията на отбора е учуден от бързата адаптация и на българи, и на бразилци. Според него новите играчи притежават много добри физически данни и това прибавено към една добра тактическа подготовка, неминуемо ще доведе до добри резултати в предстоящите мачове.

- Сега, в края на първата седмица от подготовката у повечето има натрупана умора, затова днес ще сменим традиционните тренировки с бягане и топка с един интензивен поход по планинските пътеки около Велинград. След това ще дадем половин ден почивка на футболистите. С работата си досега те го заслужиха, а и е добре момчетата да поотдъхнат, защото през новата седмица ще увеличим обема на натоварванията и играчите трябва да са свежи - казва треньорът.

- Имаме готови три варианта за подготовка след мачовете за Интертото - твърди Маслов. Те са свързани с продължаването напред в турнира и налагащата се от това промяна в програмата. „Ако продължим, обемът на работа ще се намали и ще се повиши интензивността. Във всички случаи ние сме готови да реагираме според конкретния момент.

През следващата седмица, на футболистите ще е най-тежко. След това идват мачовете, където работата ще се концентрира върху игрите и тактиката. Така че на всички ще е интересно през този период - и на нас като треньори и на футболистите- уверен е Маслов. А целта ни е да покажем, че в клуба се работи правилно и успехите, които всички желаем, предстоят.

Източник: Sportal.bg

Още по темата: общо новини по темата: 54
02.08.2008
31.07.2008
30.07.2008
30.07.2008
28.07.2008
24.07.2008
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: