Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черноморец съди ЦСКА по трансфера на Мишел Платини
Автор: Екип Burgas24.bg 09:50 / 10.01.2014Коментари (0)1839
©
Нови финансови задължения се появяват на сметката на ЦСКА. Черноморец е завел дело за няколко милиона, съобщи "7 дни спорт". Колосалната сума е заради некоректно плащане на червените към бургаския клуб по трансфера на Мишел Платини. Изпълнителният директор на бургазлии Пламен Киряков сподели, че вече е заведено дело срещу червения клуб. 

"Съдим ЦСКА и това наистина е факт в Софийски градски съд. Това е неустойка по договора. Става въпрос за сума от порядъка на няколко милиона, като исковете се предявяват през няколко месеца, докато не бъдат погасени. Става въпрос за договорена неустойка между Черноморец и ЦСКА. В договора е предвидено, че ако ЦСКА не изпълни сроковете за плащане за закупуването на правата на Мишел Платини, следва да плати неустойка. В резултат на това са и нашите претенции. Претенцията ни няма как да бъде арбитрирана от спортни организации като БФС или други, тъй като лихви и неустойки не се разглеждат от спортни организации. Това са гражданскоправни отношения. И преди това сме имали претенции за неспазването на сроковете за плащане. Тогава от ЦСКА не бяха платили главницата и това, че не платиха в договорените срокове, сега води до съответните неустойки", заяви Киряков. 

Любопитното е, че бургазлии няма да съдят вечния съперник на ЦСКА Левски. Сините дължат пари по трансфера на Пламен Димов, но според Киряков проблемът ще бъде решен по друг път. 

"От Левски не са погасили задължението си към нас, но с тях отношенията ще бъдат регулирани от лицензионната комисия през март, не е необходимо да търсим парите си по съдебен път." 

Вчера стана ясно, че Софийският градски съд е разпоредил вещо лице да влезе в ЦСКА и да провери дали са налице данни за свръхзадлъжнялост, която да доведе до фалит на дружеството. Определението е въз основа на заведени дела срещу ЦСКА, съобщи "7 дни спорт".
Още по темата: общо новини по темата: 78
21.02.2014
18.02.2014
14.02.2014
13.02.2014
12.02.2014
12.02.2014
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: