Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Кирсан Илюмжинов: Няма да оставя Черноморец да фалира
Автор: Екип Burgas24.bg 13:43 / 21.11.2013Коментари (0)2080
©
Президентът на световната федерация по шахмат Кирсан Илюмжинов се ангажира да помага с издръжката на футболния Черноморец. Илюмжинов, който освен шеф на шахмата, е сериозен бизнесмен и президент на република Калмикия в състава на Руската федерация между 2003 и 2010 г., закупи 52,5 процента от "Петрол Холдинг", а на днешната пресконференция по представяне на новия собственик на компанията той обърна и сериозно внимание на темата, свързана с Черноморец. Той заяви, че е запознат с проблемите около клуба, както и че е имал разговори през миналата година с кмета на града Димитър Николов.

"Няма да изоставим клуба, знаете ръководих преди време Уралан (Елиста). Ще се постараем отборът да заеме достойно място в първенството на България. Ще помогнем на клуба. Миналата година имахме среща с кмета на града и той ми каза, че съдбата на Черноморец е нещо много важно за Бургас", каза най-напред Илюмжинов, цитиран от "bTV".

Той беше попитан и как вижда ситуацията около стадион Черноморец, който е вкаран като апортна вноска в АД-то на клуба, където акционери са "Петрол" и Община Бургас.

"На миналогодишната ми среща с кмета на Бургас говорихме подробно, включително и за имотите. Смятам, че можем да осигурим един разумен бюджет, който ще бъде гарантиран. Но няма как единият крак на един футболист да струва повече от заплатите на всички хора в тази зала", каза още президентът на ФИДЕ.

Преди него по въпроса със стадиона говори и Борис Деворкин, когото Кирсан Илюмжинов показа като свой представител в България. Самият Деворкин демонстрира прилично ниво на българския език и заяви следното:

"Темата за спорта в "Петрол Холдинг" е много сложна и объркана. Можем да говорим много време по нея. Футболът е един вид бизнес. Но ние в момента не знаем колко дължим на кого и в какъв вид са дълговете, дали са вътрешно-фирмени или не. Няма как да има проблеми в "Петрол" и те да не се отразят на свързаните с компанията структури, в това число и с футболния отбор".

След края на срещата в неофициален разговор с привърженици на Черноморец, Илюмжинов и Деворкин демонстрираха загриженост и готовност да помогнат на клуба. Окончателното приключване на сделката ще бъде през декември, когато ще бъде извършено и прехвърлянето на акциите от страна на Денис Ершов и Александър Мелник към Кирсан Илюмжинов. Бизнесменът заяви също така, че ще предложи цена и на собственика на клуба Митко Събев, който има 47,5 процента от акциите и се надява всички да работят заедно.

Илюмжинов е имал вчера среща с шефа на КТБ Цветан Василев, като двамата имат 50 % съгласие за погасяването на дълговете на "Петрол" към банката. Общо дълговете на компанията към тази банка са над 100 милиона евро.

Още по темата: общо новини по темата: 78
21.02.2014
18.02.2014
14.02.2014
13.02.2014
12.02.2014
12.02.2014
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: